Perry Bakker van EPICinderunning neemt de organisatie van de Goudse Singelloop over van Theo Meijerink. Foto: Marianka Peters
Perry Bakker van EPICinderunning neemt de organisatie van de Goudse Singelloop over van Theo Meijerink. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Singelloop nieuwe stijl

Door Marianka Peters

Gouda - De 31e Goudse Nationale Singelloop die op vrijdag 13 september in de Goudse binnenstad wordt gehouden heeft een nieuwe uitstraling en website gekregen. Een andere grote verandering is dat de inschrijving nu al is geopend en dat met deelname ook een goed doel wordt gesteund. Voor dit jaar is gekozen voor het Prinses Máxima Centrum.

Afgelopen week heeft Theo Meijerink, die organisatie van het populaire evenement overgedragen aan Perry Bakker van EPICinderunning. Ook de 31e editie mag de Goudse Post als mediapartner weer een 20-tal inschrijvingen voor de 7,5 en 10 km. verloten. Wil je kans maken op een gratis deelnamebewijs, stuur dan een mailtje met je naam, adres, telefoonnummer en shirtmaat naar: marianka.peters@persgroep.nl. Doe dat voor eind maart. Begin april krijgen alle winnaars persoonlijk bericht.

Naast een nieuwe huisstijl is er nog een andere primeur bij het evenement, elke deelnemer van de 1 km tot de 10 km krijgt een mooie medaille aan de finish en natuurlijk het shirt dat ook dit jaar weer gratis bij inschrijving is inbegrepen. Deelnemen aan de Nationale Goudse Singelloop is al jaren razend populair. Ieder jaar is de inschrijving binnen een kwartier vol. Vanaf dit jaar kunnen liefhebbers zich nu al inschrijven. EPICinderunning, bekend van de stadion- en vestinglopen, heeft afgelopen jaar al van het Goudse festijn kunnen proeven door mee te werken aan de op- en afbouw van het parcours. Met ingang van dit jaar heeft EPICinderunning de organisatie overgenomen van Theo Meijerink, die het populaire evenement sinds jaar en dag organiseerde. Eigenlijk wilde hij er vijf jaar geleden al mee stoppen, maar omdat continuïteit niet was gegarandeerd, besloot Theo nog een paar jaar door te gaan met de organisatie van de avondloop door de Goudse steegjes en straatjes. Theo blijft overigens de komende drie jaar wel betrokken bij de organisatie, maar dan met name voor de sponsoring. Ook het oude team van Theo, Arjan Kasius, Hennie Werkhoven, Joost Daniels en Jan Kijk in de Vegte, zullen ook dit jaar hand- en spandiensten verrichten.

De deelnameprijs is iets verhoogd van 11 euro naar 14 euro, maar volgens Perry Bakker krijgt de deelnemer hier ook meer voor terug, onder meer een medaille na afloop. "Nieuw is ook dat deelnemers zich dit jaar kunnen inzetten voor het Goede Doel: het Prinses Máxima Centrum, het grootste kinderkankercentrum in Europa," stelt Perry. "Om donaties op te halen kunnen deelnemers via de website van de Goudse Singelloop een eigen actiepagina aanmaken."

Op vrijdag 13 september verschijnen weer ruim 3600 lopers aan de start van de 31e editie van de Nationale Goudse Singelloop, waaronder 500 kinderen die aan de Kidsrun meedoen. Zoals eerder gesteld, de inschrijving is al gestart via www.goudsesingelloop.nl. Je hebt dus nog even de tijd, maar vanwege de veiligheid is een maximum aantal deelnemers toegestaan. Dus één ding is niet veranderd, vol=vol.

Goudse Post
Meer berichten