Crowdfunding voor uitvaart Goudse Bastiaan


Twee weken geleden genoten Bastiaan en Sophie Heesen nog van een voorstelling van Lubach. Foto: PR
Twee weken geleden genoten Bastiaan en Sophie Heesen nog van een voorstelling van Lubach. Foto: PR (Foto: )

Crowdfunding voor uitvaart Goudse Bastiaan

Gouda - De Goudse Bastiaan Heesen is op dinsdagmorgen 12 februari overleden. Hij mocht slechts 21 jaar worden. Het was Bastiaan zijn eigen keuze om het aardse bestaan te verlaten. Voor de nabestaanden is het gemis van Bastiaan enorm. Omdat de familie niet financieel draagkrachtig genoeg is en omdat Bastiaan een mooie uitvaart verdient, zijn vrienden van de familie een crowdfundingactie gestart.

Door Marianka Peters

"We gunnen hem een mooie plek, een plek waar iedereen hem kan bezoeken en een plek waar hij rust vindt," vertelt zijn zus Sophie. "We willen er een mooi afscheid van maken, want onze Bas is het zó waard om een mooi afscheid te krijgen." Bastiaan was hartelijk, slim, energiek, filosofisch en volgens zijn broer Lennard verslond hij boeken. Hij werkte met heel veel enthousiasme bij David's Gelato op de hoek Zeugstraat/Lange Tiendeweg. "Daarnaast was hij een geweldige danser," verklapt Sophie als ze door de vele foto's uit Frankrijk bladert, waar Bastiaan werkzaam is geweest in het animatieteam op een camping. Zo sociaal en respectvol Bastiaan ook was, zo onzeker was hij over zijn eigen geluk. Hij vond het leven en te mogen zijn wie je bent erg moeilijk.

Bastiaan kwam openlijk voor zijn geaardheid uit, maar tegelijkertijd had hij er moeite mee hoe de samenleving daarmee omging (en nog steeds omgaat). Kon hij de gevolgen hiervan niet meer aan of is Bastiaan het zoveelste slachtoffer geworden van een falend zorgsysteem? In ieder geval was Bastiaan moe van de strijd die niet te winnen leek en koos uiteindelijk voor de eeuwige rust. De familie blijft achter met vele vragen, die waarschijnlijk nooit beantwoord zullen worden. Het minste wat ze nog kunnen doen, is te zorgen dat Bastiaan een prachtige uitvaart krijgt. De redactie van de Goudse Post wenst alle nabestaanden heel veel sterkte met het verwerken van dit vreselijke verdriet.

Donaties zijn van harte welkom via facebookpagina Rust voor Bastiaan.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden