Giel van Ewijk en Stefan Knoppers springen een gat in de lucht nu upwizer.com is gelanceerd. Foto: Marianka Peters
Giel van Ewijk en Stefan Knoppers springen een gat in de lucht nu upwizer.com is gelanceerd. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Goudse whizzkids lanceren uniek lessenplatform

Door Marianka Peters

Gouda - Stel, je zoekt een personal trainer of een muziekdocent, die privéles aanbiedt. En dan nog het liefst bij jou in de buurt. Dat betekent een lange zoektocht op internet. Maar nu niet meer. Met het lesplatform Upwizer.com is een lesaanbieder supersnel gevonden. Deze week wordt de site gelanceerd.

De ontwerpers van Upwizer zijn de Goudse whizzkids en studiegenoten bedrijfskunde Giel van Ewijk en Stefan Knoppers. Na hun studie gingen zij ieder een eigen kant op in de wereld van de ict en kwamen elkaar bij toeval weer tegen. "Ik ben al jaren werkzaam voor grote internetplatforms, tot ik me ging beseffen dat de kleine lesaanbieders, zoals yogadocenten en bijlesleraren, eigenlijk tussen wal en schip raken," vertelt Giel, de bedenker van Upwizer.com. "Deze kleine lesaanbieders hebben doorgaans geen groot investeringsbudget, ze hebben wel een website maar zijn nauwelijks vindbaar op internet. Met Upwizer is dit verleden tijd en doordat men sneller vindbaar is, is het veel makkelijker nieuwe klanten te werven."


Upwizer.com heeft ook veel voordelen voor lesnemers, om snel hun ideale docent of trainer te vinden. Het platform richt zich op het samenbrengen van lesnemers met kleinere zelfstandige lesaanbieders bij hen in de buurt. Maar de Goudse vrienden gaan nog een stap verder. "Upwizer is niet alleen een website waar lesaanbieders hun diensten aanbieden, zij kunnen hier ook hun boekingen, lesagenda, administratie en mailbox onderbrengen," stelt Stefan. "Met onze eigen ontwikkelde software halen we dus de administratieve rompslomp uit handen, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op datgene wat ze het liefste doen: hun passie van lesgeven."


Na een uitgebreide testfase onder een aantal lesaanbieders, bijstellen en weer testen, staat het platform nu als een huis, dat een officiële lancering rechtvaardigt. Lesaanbieders kunnen hun lessen gratis online plaatsen, voor eventuele administratieve ondersteuning wordt een geringe vergoeding gevraagd. Inmiddels staan op Upwizer.com lessen in meer dan 40 lescategorieën. "We richten ons in eerste instantie op lesaanbieders op het gebied van sport, educatie en muziek. Verder willen we onze vleugels in de toekomst uitslaan naar Europa," mijmert Giel hardop. "Laten we eerst Nederland maar veroveren," tempert Stefan de ambities van zijn oude studievriend.

De heren achter het lessenplatform Upwizer.com verwachten in 2019 maandelijks meer dan 200 extra lesaanbieders ruimte te bieden en een sterk groeiend aantal boekingen van lesnemers. Voor meer informatie klik op deze link: Upwizer.com
 

Goudse Post
Meer berichten