In voormalig zorgcentrum Julianastaete komen studio's voor begeleid zelfstandig wonen. Foto: Marianka Peters
In voormalig zorgcentrum Julianastaete komen studio's voor begeleid zelfstandig wonen. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Wijkactiviteiten Jan Ligthart mogelijk naar Julianastaete

Door Marianka Peters

Gouda - De wekelijkse wijkteamactiviteiten verhuizen mogelijk van de Jan Lighartschool naar voormalig zorgcentrum Julianastaete. Ook de dagactiviteiten van Gemiva verhuizen mee. Daarnaast komen er 60 studio's, waarvan een 40-tal voor begeleid zelfstandig wonen. Dat heeft de projectontwikkelaar laten weten.


Op maandag 18 februari worden de plannen toegelicht tijdens een informatiebijeenkomst in de panoramazaal van Julianastaete. Projectontwikkelaar Lammers Real Estate bekijkt samen met vier organisaties, het Leger des Heils, Enver, Kwintes en de Gemiva-SVG Groep, de mogelijkheden om in totaal 40 studio's in het gebouw te realiseren. Een gedeelte van deze studio's is bedoeld voor mensen die zelfstandig willen wonen maar hierbij begeleiding nodig hebben. De overige 20 studio's zijn beschikbaar voor verhuur. Gemiva-SVG Groep huurt ruimte in het pand voor dagbesteding.

Tijdens deze avond zullen alle deelnemende partijen aanwezig zijn. Na de toelichting van de plannen is er ruimte om met hen in gesprek te gaan. Aanwezigen kunnen vragen stellen en suggesties inbrengen. Rinus van Buren, voorzitter van de VVE de Weije, naast Julianastaete, is blij dat er nu wel serieus met de omwonenden wordt gesproken. "We blijven van mening dat dit plan voor deze locatie te massaal is. Iedereen gunnen we een eigen woning en er is niets mis met mixed wonen, maar dan moet het wel goed in verhouding staan. Dit aantal is te grootschalig zo dicht bij kwetsbare ouderen."

De vorige informatieavond op 9 oktober liep uit op een debacle. In plaats van uitleg over de plannen, werd verween naar een kraam met folders. "Als je een dergelijke bijeenkomst zo aanvliegt, schiet je je doel voorbij en neem je de omwonenden niet serieus. De ouderen maken zich nu nog grotere zorgen omdat ze niet gehoord worden." De VVE de Weije met 34 woningen, heeft eerder bezwaar gemaakt tegen de wijziging bestemmingsplan, omdat volgens hen het hele plan te vaag is. "We hopen dat er nu wel concreet wordt verteld wat de plannen zijn en dat er naar onze bezwaren wordt geluisterd." In een reactie laat Dymphna Bazen van wijkteam Korte Akkeren weten dat het nog niet zeker is dat de activiteiten van de Jan Ligthartschool zullen verhuizen. "Als de Jan Ligthart sluit, moeten alle activiteiten zoals crea-, kids- en taalclub elders onderdak vinden. We zijn nog aan het onderzoeken of de Julianastaete financieel mogelijk is."

Goudse Post
Meer berichten