Directeur Gert van Veldhuizen (voorgrond) test de hindernisbaan uit, Daarachter Mark Roos, Wilbert Kastelein, Thomas Verheul en Marije van Eck met docenten. Foto: Marianka Peters
Directeur Gert van Veldhuizen (voorgrond) test de hindernisbaan uit, Daarachter Mark Roos, Wilbert Kastelein, Thomas Verheul en Marije van Eck met docenten. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Survivallen bij Hoornbeeck College

Door Marianka Peters

Gouda - Klimmen tussen de touwen, klauteren over een steile wand en balanceren op ongelijke balken. Naast het Hoornbeeck College aan het Noordelijk Halfrond wordt een heuse survivalbaan aangelegd. Vanaf september is deze te huur voor scholen, bedrijven en groepen sporters.

 

Met ingang van het nieuwe schooljaar verhuizen alle studenten van de Rijsselseweg naar het voormalige gebouw van Leaseplan aan het Noordelijk Halfrond, dat nu nog wordt verbouwd. Voor de praktijktraining van de nieuwe beveiligingsopleiding wordt momenteel naast het gebouw een hindernisbaan aangelegd. Vier studenten van de managementopleiding bedachten hierop een uniek project; de hindernisbaan rendabel maken door deze te gaan verhuren aan scholen, bedrijven en groepen sporters. Voor de huuropbrengst hebben ze ook al een bestemming gevonden. Aan de 25 meter hoge zijgevel van het gebouw komt op termijn een heuse klimwand. "We zitten in ons laatste jaar en voor het eindexamen kun je natuurlijk willekeurige opdrachten gaan doen, zoals een website bouwen of updaten," vertelt Thomas Verheul, die samen met Mark Roos, Wilbert Kastelein en Marije van Eck het initiatief voor de survivalbaan nam. "Maar we zochten iets concreets en voor de lange termijn. Hoe leuk is het als je over een paar jaar hier langs rijdt en je kunt zeggen dat je aan dit project hebt meegewerkt."

Het viertal maakte hun verhuurplannen bekend bij de directie, die hierop enthousiast reageerde. Nadat het businessplan werd goedgekeurd, konden de studenten junior accountmanagers aan de slag. "Er komt wel heel veel bij kijken," bekent Marije. "Want alleen met een mooie website en folder ben je er niet. Vorige week hebben we de aftrap gegeven, de komende tijd gaan we bedrijven en scholen benaderen. De survivalbaan is bijna klaar voor onze eigen studenten en vanaf september te huur. We gaan de baan eerst uitgebreid testen, voor de veiligheid moet er nog een hek omheen en we kijken nog naar een oplossing voor kleedruimte." De hindernisbaan die wordt aangelegd is volledig gecertificeerd en bestaat uit twee delen van ieder tien meter, waardoor 30 mensen tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de baan. "Bovendien is buiten sporten helemaal in en het is nog gezond ook. Dit wordt de eerste gecertificeerde survivalbaan in Gouda," vult Wilbert trots aan.

Het project sluit volgens directeur Gert van Veldhuizen perfect aan bij Hoornbeeck Business, dat vooral praktijkgericht is. "Hoornbeeck Business is voor ons een nieuwe stap om contact te krijgen met het bedrijfsleven. Het is best lastig om iets te verzinnen dat aanslaat. Maar we hebben inmiddels elf opdrachten van bedrijven binnen, die we ook allemaal hebben kunnen uitzetten bij onze studenten. We zijn ervan overtuigd dit de komende jaren uit te kunnen bouwen. Op die manier bereiden we onze studenten nog beter voor op hun verdere carrière." Info: www.hoornbeeck.nl/verhuur-gouda.

Goudse Post
Meer berichten