Bouncers Heren 1 in balbezit
Bouncers Heren 1 in balbezit (Foto: Lilian Haeren)

Heren 1 Bouncers herpakt zich

Afgelopen vrijdagavond stond voor het eerst herenteam van Bouncers Basketball een thuiswedstrijd in sporthal de Duikelaar op het programma. Na een reeks verloren wedstrijden - waarbij het spel vaak niet om over naar huis te schrijven was - zou een wedstrijd tegen het niet al te hoog geplaatste Grasshoppers 2 uit Katwijk wellicht een goede manier zijn om weer vertrouwen te tanken. Niets bleek echter minder waar…

Het team - spelend zonder Boudewijn Koppen en Jos de Frel - begon wat gezapig aan de wedstrijd. De eerste aanvallen liepen wat stroef, met weinig beweging en veel gemiste kansen. In verdedigend opzicht ontbrak de intensiteit vooral, waardoor Grasshoppers meerdere keren tot vrije schoten van buiten kon komen. Dit leidde via een 4 - 12 tussenstand tot 12 - 21 aan het eind van het eerste kwart.

In het tweede kwart was de verdediging beter georganiseerd, vooral omdat er werd ingezet op een fanatiekere man-to-man verdediging. Veel vrije schoten werden niet meer weggegeven en de enige scores van de bezoekers kwamen uit omschakelmomenten en ballen die uit onzorgvuldig rebounden weg werden gegeven. In aanvallend opzicht bleef het niet al te best. Hoewel Mike Hogervorst met enkele handige ballen wel de basket wist te vinden gingen de ballen van afstand er nog niet erg gemakkelijk in. Jort Snelting tekende aan het eind van het kwart nog wel met twee fraaie afstandsschoten, waarmee de tussenstand op 26 - 32 een lage score opleverde.

In het derde kwart golfde de wedstrijd wat op en neer. Eerst kwam Bouncers tot drie punten verschil terug, waarna Grasshoppers weer tot twaalf punten uitliep. Om vervolgens het kwart met zes punten verschil af te sluiten. In deze fase zocht Bouncers expliciet de scores van de grote mannen dicht bij de basket, maar de ring wilde niet altijd meewerken. Het laatste kwart werd een kwart van alles of niets. Het publiek begon zich er ook een beetje mee te bemoeien en de heren wisten de verdedigende intensiteit nog een keer wat op te voeren. Jort Snelting en Mike Hogervorst wist op deze manier turnovers bij de tegenpartij te forceren, die leidden tot simpele gastbreaks aan de overkant. Wouter vd Eng kwam er bij de basket met een paar goede acties tussendoor, waarmee duidelijk begon te worden dat Grasshoppers het dichtbij de basket niet meer dicht konden houden.

Met 3.30 te gaan in de wedstrijd wist Bouncers definitief aan te haken, met de eerste voorsprong van de wedstrijd. De tegenpartij was op dat moment al moegestreden en hoewel ze via een stop-the-clock tactiek probeerden nog iets terug te doen kon Bouncers het via een 55 - 50 tussenstand met twee minuten te gaan afmaken. Eindstand: 60 - 54!

Meer berichten