Marja van Dijck. Foto: gemeente gouda
Marja van Dijck. Foto: gemeente gouda (Foto: Sandra Zeilstra)

Raadslid Marja van Dijck (GBG) naar Gouda 50+

Door Marianka Peters

Gouda - Gemeenteraadslid Marja van Dijck (GBG) is per direct overgestapt naar Gouda's 50+ partij. De Goudse ouderenpartij komt hiermee op vier zetels, GBG blijft met 1 zetel in de raad achter.

Als reden voor de overstap geeft Van Dijck aan: "Ik kan mij niet langer kan verenigen met de manier waarop de koers van GBG de afgelopen maanden is ingezet en heb het besluit genomen om per direct op te stappen bij de fractie van GBG." Van Dijck, die bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen 385 voorkeursstemmen kreeg, wil zich blijven inzetten en heeft de overstap gemaakt naar Gouda's 50+ partij. "Het is voor mij belangrijk om mij in te zetten voor een lokale partij vooral voor ouderen en zwakkeren in onze samenleving en gezien mijn zorg achtergrond, vandaar de keuze voor Gouda's 50+ partij."

GBG-fractievoorzitter Jan de Koning betreurt de overstap van Van Dijck. " De fractie zelf heeft er niets mee te maken. De partij zit in de lift en we waren net zo goed bezig." Volgens de Koning ligt er een andere reden aan ten grondslag. "Er is onenigheid binnen het bestuur geweest, waarin haar echtgenoot René van Dijck zit. Onder meer verdraaiing van feiten, een andere interpretatie van besluiten die het bestuur heeft genomen en onenigheid over mailwisselingen. Dat is zo hoog opgelopen en niemand vertrouwde elkaar meer, waarna René uit het bestuur is gestapt en ook zijn lidmaatschap heeft opgezegd. Ik begrijp het dat Marja voor haar man kiest, maar dat ze haar zetel wil behouden, is voor de fractie wel heel zuur." Dat van Dijck haar zetel meeneemt naar Gouda's 50+ partij, vindt De Koning dan ook jammer. "Wettelijk kan dit en ik verwijt 50+ partij helemaal niets, we werken heel goed samen, alleen moet ik het nu weer in m'n eentje doen net als de voorgaande periode." Voor Gemeentebelangen Gouda is het vertrek van het echtpaar van Dijck extra jammer, gezien de nauwe familiebanden, die de partij met de familie van Dijck heeft. Karel van Dijck, de vader van René van Dijck was in 1982 één van de oprichters van de partij.

Fractievoorzitter Gouda's 50+ partij Astrid van Eersel is blij met de komst van Van Dijck:. ,,Het kwam voor ons ook als een verrassing dat Marja zich wilde aansluiten bij ons. We kennen elkaar een jaar. In de raad zit zij al naast Theresia van onze partij en het is een heel fijn mens. We hebben goed met elkaar gesproken en ze is heel welkom. Ze heeft een achtergrond in de zorg en weet waarover ze praat. En natuurlijk is het fijn dat we met een extra zetel nu vier zetels hebben, gelijk aan de grootste oppositiepartij VVD, hoewel het totaal aantal zetels in de oppositie hiermee niet verandert."

Goudse Post
Meer berichten