Foto: Google/Wegman

Gouwenaar valt uit Hopper en overlijdt

Gouda - Op zondag 20 januari is een Gouwenaar overleden, nadat hij een dag eerder met zijn rolstoel was gevallen uit de Groene Hart Hopper. Het ongeval gebeurde aan de Ronsseweg tijdens het uitrijden uit het busje. De man werd direct overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis, waar hij een dag later overleed.

Als opdrachtgever van het aanvullend vervoer heeft het college de raad inmiddels geïnformeerd. Het ongeval vond plaats aan de Ronsseweg. De gemeente zegt mee te leven mee met de familie en heeft namens het college een condoleancebericht gestuurd aan de nabestaanden. Tevens voelt het college mee met de chauffeur.

Ten tijde van de valpartij zaten er nog twee passagiers in het busje. Zij hebben inmiddels bloemen ontvangen van de vervoerder. Op dit moment wordt de hele toedracht onderzocht. Vanuit de gemeentelijke rol wordt de uitslag van het onderzoek nauwgezet in de gaten gehouden. De vervoerder, de combinatie Wegman/Connexxion, is verantwoordelijk voor het veilig en verantwoord uitvoeren van het collectief vraagafhankelijk vervoer, oftewel aanvullend vervoer. Naar aanleiding van het incident heeft de vervoerder een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk. Ook zal de technische staat van het voertuig alsmede het onderhoudsproces worden gecontroleerd. De uitkomst van dit onderzoek wordt afgestaan aan de recherche.

Goudse Post
Meer berichten