Joy Goudriaan, Boele en Luuk Sluijter introduceren de streetfoodcultuur in Casa Chow. Foto: Marianka Peters
Joy Goudriaan, Boele en Luuk Sluijter introduceren de streetfoodcultuur in Casa Chow. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Streetfoodformule Casa Chow aanwinst voor de kaasstad

Door Marianka Peters

Gouda - Nog geen jaar na het 150 jarig jubileum van restaurant Belvedere, komt er een nieuwe loot aan de horecatak van de broers Boele en Luuk Sluijter. Op 21 maart opent Casa Chow aan de Markt haar deuren.

Tussen het oudste en jongste restaurant aan de Markt zit nog geen honderd meter. Afgezien van het feit dat beide broers eigenaar zijn van beide horecazaken, is van enige vergelijking geen sprake. De dagelijkse leiding van Casa Chow (=huis hapje) is in handen van Boele's partner Joy Goudriaan, inmiddels ook gepokt en gemazeld binnen de horeca. Een precieze omschrijving van de nieuwe horecazaak is moeilijk te geven. Het enige dat vast staat is dat Casa Chow niet te vergelijken is met restaurant Belvedere. "Niets staat vast," vertelt Joy enthousiast. "Geen vast schema met driegangen menu's. Je kunt hier ieder moment van de dag aanschuiven voor een kop koffie, een borrel en gewoon lekker genieten van streetfood." De naam 'streetfood' zegt het eigenlijk al, uiteenlopende hapjes en gerechten, die je in Amerika en Azië op iedere hoek van de straat kunt kopen, zoals loempia's en taco's. Inmiddels is de streetfoodcultuur overgewaaid naar ons land. "Maar bij ons zit je wel lekker binnen of op het terras," vult Luuk aan. "We hebben van alles, van basishapjes onder de 10 euro totaan kip van het spit voor de grote eters."
Op dit moment wordt met man en macht gewerkt in de voormalige dameskledingwinkel aan de Markt. Het interieur met een half open keuken, wordt speels en kleurrijk ingericht, waarbij het voelt alsof je door een straatje in Latijns Amerika wandelt. "We mixen met het grooste gemak gerechten uit Azië en Latijns Amerika. Daarbij vergeten we onze roots niet en kaas zal dus niet ontbreken op ons menu. En natuurlijk onze kippengrill, waar we heel erg trots op zijn. Deze komt in het midden in onze keuken te staan." Achterin de zaak is een aparte ruimte, waar je een (verjaardags)feestje kan vieren. Niet onvermeld mag blijven de stadstuin aan de Zeugstraat. Deze tuin is eigendom van de gemeente, maar de broers Boele en Luuk nemen het onderhoud over. "Op mooie dagen kun je hier heerlijk zitten tussen de bomen en genieten van een hapje en drankje. Kortom, niets is te gek, alles kan en mag." Op donderdag 21 maart, wanneer de lente officieel begint, gaan de deuren om 18.30 uur open voor het publiek.

Goudse Post
Meer berichten