Martijn Vroom en dominee Kees van den Berg delen dezelfde muzikale passie van Johnny Cash. Foto: Marianka Peters
Martijn Vroom en dominee Kees van den Berg delen dezelfde muzikale passie van Johnny Cash. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Vesper met Johnny Cash in de herhaling

Door Marianka Peters

Gouda - In navolging op de geslaagde Top2000 diensten, de vespers met muziek van Johnny Cash en De Dijk, hebben de muziekvrienden Martijn Vroom en dominee Kees van den Berg weer een bijzondere dienst bedacht. Op maandag 28 januari is op veler verzoek weer de onvergetelijke muziek van de Man in Black, Johnny Cash te horen in de Ontmoetingskerk.

Dominee Kees van den Berg is naast predikant van de Pauluskerk vooral bekend als Facebookdominee. "Ik deel veel muziek op Facebook, gecombineerd met levensbeschouwelijke thema's die mensen raken. Dan is Johnny Cash een logische keuze," vertelde Kees in een eerder interview. "Johnny Cash spreekt mij heel erg aan, omdat hij een leven heeft gehad met vele ups en downs. Nadat hij zijn drank- en drugsverslaving had overwonnen, herwon Cash ook zijn christelijk geloof. Johnny Cash was diep onder de indruk van Paulus en zijn passie voor God. Hij schreef daar zelfs een roman over: The Man in White." Het thema is deze keer dan ook "The man in white". Op groot scherm worden de videoclips getoond, met ondertiteling, want het is de bedoeling dat iedereen lekker kan meezingen, benadrukt Martijn Vroom. Songs die worden gezongen zijn bijvoorbeeld "I'm bound for the promised land", "Just as I am" en vele anderen. "Het slotlied is heel bewust uitgekozen: "The battle of Nashville", naar de onrust die is ontstaan naar aanleiding van de Nashville-verklaring."

Een vesper is een alternatieve vorm voor een kerkdienst, vaak georganiseerd door mensen die geen dominee zijn. De nadruk ligt op de muziek en de overweging. Uiteraard wordt er een korte tekst uit de Bijbel gelezen. Deze sluit aan op de gekozen liedjes van Johnny Cash, voor wie de Bijbel het belangrijkste boek in zijn leven was.
Op maandag 28 januari is iedereen welkom in de Ontmoetingskerk aan de Dunantsingel 314. De inloop is vanaf 19:30, de vesper begint om 20:00. De toegang is gratis, maar voor de dekking van de kosten zal een collecte worden gehouden bij de uitgang.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden