Foto:

FF Tussendoor - Prijsschieten

Voor ons, bewoners van de Goudse grachtengordel, is het zoeken naar een parkeerplek iedere dag al een uitdaging. Maar sinds kort hebben we er een uitdaging bij. Prijsschieten! Dat is op afstand je bakkie aardappelschillen of je uitgebloeide azalea in de groencontainer proberen te mieteren. Klep open, gooien en wegspringen. Een andere optie is er niet, als je je kleding en schoenen tenminste schoon wilt houden.

Alles wat je kunt bedenken is fout aan de nieuwe GFT-container. Grof, lelijk en gebruiksonvriendelijk, en dan druk ik me nog netjes uit. Om ze minder lomp te laten lijken, is gekozen voor een esthetisch verantwoorde halfronde opening, die te klein is om er een bakje koffieprut in te kieperen, zonder dat de drab langs je enkels loopt. En kleine mensjes zoals ik, moeten een keukentrapje meenemen, anders kun je er niet eens bij. Wie verantwoordelijk is voor dit ontwerp, moet onmiddellijk terug naar de schoolbanken. En neem dan direct diegene mee die het ontwerp heeft goedgekeurd. Benieuwd wie deze misser gaat betalen? Wij natuurlijk!

Pas toen er honderd GFT-containers waren geplaatst en er evenzoveel klachten waren binnengekomen, werd de plaatsing tijdelijk stopgezet. Rijkelijk laat vind ik, maar nog niet te laat om aanpassingen te doen. In de binnenstad is een enquete gehouden. Er zijn zinvolle verbeteringen door de bewoners aangedragen. Maar of daar wat mee gedaan wordt?

Cyclus heeft de regie in deze en met alle respect, dat belooft niet veel goeds. Want als je als afvalbedrijf je eigen nieuwe ophaalschema van restafval en plastic nog steeds niet onder de knie hebt, valt er nog veel te verbeteren. Afgelopen week was het afval waarschijnlijk weer 'vergeten' en slingerden de zakken twee dagen lang door de binnenstad. Er is beterschap beloofd en dat is maar goed ook. Je schaamt je toch kapot voor die duizenden toeristen, die binnenkort weer massaal naar Gouda komen.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden