Zouhair S. (D66) stapt uit de raad

Het Goudse raadslid Zouhair S. (D66) heeft zijn raadszetel opgegeven en stapt uit de gemeenteraad. Zijn zetel wordt ingenomen door Frank de Pont.

Aanleiding is de taakstraf van 240 uur die S. vorige week kreeg opgelegd voor poging oplichting en valsheid in geschrifte. S. had valse schadeclaims heeft ingediend bij verzekeraar Aegon, naar aanleiding van een woninginbraak eind 2017. De claims draaiden om spullen die bij de inbraak waren gestolen, waaronder sieraden, mobieltje, meerdere laptops en een videocamera. Bewezen is dat er valse facturen zijn gemaakt.

Vrijdagavond heeft S. in een verklaring zijn motivatie voor het opgeven van zijn raadszetel toegelicht. Hij vindt dat de fout die hij heeft gemaakt niet te verenigen is met zijn raadszetel. "Ondanks het vertrouwen dat ik van velen geniet, zie ik mijzelf uit respect voor u als raad en college maar vooral voor de mensen in de stad, nu niet functioneren in deze gemeenteraad. Van een fout moet je leren en met dat leren hoop ik op rehabilitatie van mijn naam zodat ik me later weer kan inzetten voor de samenleving."

In een reactie stelt D66 fractievoorzitter Evert Bobeldijk: "Vorige week donderdagmiddag werden wij verrast door de gebeurtenissen rond Zouhair. De fractie heeft, samen met Zouhair, geconcludeerd dat deze kwestie niet te combineren is met zijn positie als raadslid. Het vertrek uit de Goudse gemeenteraad was onvermijdelijk na deze gebeurtenissen, hoe vervelend we dat ook vinden voor de persoon Zouhair." De plek van Zouhair wordt ingenomen door de eerstvolgende op de lijst van D66, Frank de Pont. De Pont wordt op 30 januari geïnstalleerd.

Goudse Post
Meer berichten