Gouds raadslid verdacht van oplichting

Gouda - D'66 Gouda raadslid Zouhair S. (32) wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van poging tot oplichting en valsheid in geschrifte. De verdachte moet vandaag voor de politierechter in Den Haag verschijnen.

Het raadslid zou valse schadeclaims hebben ingediend bij een verzekeraar. Die claims draaiden om gestolen spullen waaronder sieraden, mobieltje, meerdere laptops en een videocamera. Volgens het OM wist het gemeenteraadslid dat die spullen niet gestolen waren. Ook zou hij valse facturen hebben gemaakt.

Uit de verdenking blijkt dat de poging tot oplichting en valsheid in geschrifte dateren van eind 2017, toen S. slachtoffer werd van een woninginbraak. Daarbij zou geld, sieraden, een laptop, telefoon, spiegelreflexcamera en een sporttas ontvreemd zijn.

S. is docent aan de Hogeschool in Rotterdam en is bezig aan zijn tweede periode in de gemeenteraad. Bij de afgelopen verkiezingen kwam hij aanvankelijk met voorkeurstemmen in de raad. Tot ieders verbazing zag hij van zijn  raadszetel af, omdat hij het te druk zou hebben met zijn studie. Toen twee raadsleden van zijn partij wethouder werden, heeft hij alsnog zijn zetel aanvaard. Of deze verdenking van oplichting er iets mee te maken heeft, is nog niet bekend, maar het is wel opvallend dat S. al niet meer op de nieuwjaarswensfoto van D66 staat. Na de uitspraak van de rechter vanmiddag, komt D66 Gouda met een inhoudelijke reactie, zo is toegezegd. 

@Bron: AD

Goudse Post
Meer berichten