Jaarwisseling Gouda relatief rustig verlopen

De jaarwisseling in Veiligheidsregio Hollands Midden, waartoe ook Gouda behoort, is druk maar relatief ontspannen verlopen. Over het algemeen hebben de hulpdiensten hun werkzaamheden rustig kunnen doen. Op geneeskundig gebied is deze jaarwisseling iets drukker verlopen dan afgelopen jaar. Dat meldt de Veiligheidsregio daags na de jaarwisseling.

De politie heeft het ook druk gehad. In Gouda op de Krugerlaan kreeg de politie omstreeks 04:20 uur een melding dat daar een man met een wapen jongeren zou bedreigen omdat ze te luidruchtig waren. Agenten zagen de verdachte, een 58-jarige man uit Moerkapelle, met een op een geweer lijkend voorwerp lopen en hielden hem aan. Na onderzoek aan het politiebureau door een wapenexpert bleek het te gaan om een luchtdrukwapen. De man wordt gehoord en krijgt een proces-verbaal.

Voor de zorgverlening door de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Hollands Midden was het een drukke nacht. Tussen 22:30 en 01:00 uur werden zij geconfronteerd met 11 vuurwerkslachtoffers waarvan er 8 naar de verschillende ziekenhuizen zijn vervoerd. De ziekenhuizen LUMC, Alrijne en Groene Hart hebben gezamenlijk voor letsel als gevolg van vuurwerk 17 personen en als gevolg van vechtpartijen 4 personen behandeld. Het aantal slachtoffers van dronkenschap is 6. De extra voorzieningen die de ziekenhuizen hadden getroffen waren voldoende.

De twee omgevingsdiensten in de veiligheidsregio Hollands Midden (West-Holland en Midden-Holland) controleren jaarlijks de opslag en verkoop van vuurwerk door bedrijven. De controles bestaan uit een voorcontrole een maand voor de verkoop, waarbij sprinklers, brandmeldinstallaties en bewaarplaatsen worden gecontroleerd of ze voldoen aan de wettelijke eisen. Omgevingsdienst Midden Holland controlleerde 33 vuurwerkverkooppunten. In tegenstellng tot West-Holland hebben de ondernemers in Midden-Holland zich goed aan de voorschriften gehouden er waren enkele bijzonderheden en geen overtredingen tijdens de voorcontroles.

De incidenten op een rij:

Gouda - Brandweer: 8 meldingen voor meestal container- en kleine (afval)branden. (jaarwisseling 2017-2018 17 meldingen). Politie: 15 jaarwisseling gerelateerde incidenten (jaarwisseling 2017-2018 4 incidenten

Bodegraven-Reeuwijk Brandweer: 8 meldingen voor meestal container- en kleine (afval)branden (jaarwisseling 2017-2018 4 meldingen)

Krimpenerwaard Brandweer: 5 meldingen voor container- en kleine (afval)branden. (jaarwisseling 2017-2018 4 meldingen). Politie: 27 jaarwisseling gerelateerde incidenten (jaarwisseling 2017-2018 14 incidenten)

Goudse Post
Meer berichten