Ook dit jaar laten de freestyle skaters weer spectaculaire trics en sprongen zien tijdens hun demonstratie. Foto Marianka Peters
Ook dit jaar laten de freestyle skaters weer spectaculaire trics en sprongen zien tijdens hun demonstratie. Foto Marianka Peters (Foto: )

IJSTIJD! festival op Goudse ijsbaan

Gouda - Op woensdag 2 januari staat de Goudse IJsbaan in het teken van het IJSTIJD! festival. Op en rond de ijsbaan is vanaf 11.00 uur van alles te beleven, voor jong en oud.

Een dag vol verrassende activiteiten waaronder de IJSTIJD! Schaatssprong, de Croky IJspret Cup en 100% NL Freestyle Ice Skating Tour. Natuurlijk kun je ook gewoon komen schaatsen, want dat is de basis van IJSTIJD!
Tijdens het festival is een bezoekje aan de Goudse IJsbaan nog spannender. Je kunt leren schaatsen met de slimme schaatsstoel van KPN, die je instructies van Sven Kramer doorgeeft. Er is muziek en er wordt spectaculair freestyle gedanst op het ijs. Je kunt er racen op een ijsfiets of aansluiten in de polonaise om zo samen een record te breken. Langs de baan kun je op de foto gaan in een ijsblok en de schaatskoorts van Trachitol voelen opkomen. En zo zijn er nog veel meer activiteiten voor jong en oud. Vele tijdelijke ijsbanen vormen sinds 2011 het collectief van IJSTIJD! De naam staat vanaf nu voor een veel breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. Dit past in het maatschappelijk streven om kinderen meer te laten bewegen. De eerste stap is om 250.000 kinderen via het schoolschaatsen kennis te laten maken met de sport. In Gouda doen bijna 5000 kinderen mee met de Brede School schaatsweek. Naast het IJSTIJD! festival zijn er nog meer speciale activiteiten, kijk hiervoor op de website www.goudseijsbaan.nl.

Goudse Post
Meer berichten