Foto:

Column FF Tussendoor

Goudse Post 70 jaar

Nee, ik ga je niet vervelen met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Want daarvan komt toch niets terecht. We sluiten dit jaar wel mooi af. Allereerst krijgen we voor het eerst een vrouw voor het hoogste ambt in onze stad. Ik ken haar nog niet, maar het lijkt me een dame die de Goudse kaas niet snel van haar brood zal laten eten. Ook ben ik blij dat de organisatie van Gouda 750 jaar in 2022 weer in Goudse handen is. Marien en Ronald weten precies hoe de hazen lopen in het Goudse, soms heel hard vooruit, maar daarna nog sneller achteruit.


Het komende jaar ga ik ook een klein feestje voorbereiden. In 2020 bestaat de Goudse Post namelijk 70 jaar. Op 1 april 1950 viel het eerste nummer van het advertentieblad 'Van huis tot huis' in een oplage van 10.000 bij Gouwenaars op de mat. Tien jaar geleden bracht de Goudse Post nog een speciale bijlage uit met verhalen uit de oude doos, maar deze keer wil ik iets anders. De Goudse Post staat midden in de samenleving en dichtbij haar lezers, dus waarom zou ik dan alles zelf moeten verzinnen, terwijl er een Goudse denktank bestaat met 72.000 zielen.

Er liggen wel wat ideetjes in de week, maar verder roep ik de hulp in van onze trouwe lezers om met originele suggesties te komen. Doe je mee? Stuur me dan een mailtje.
Marianka.Peters@persgroep.nl.

2020 is ook het jaar dat deze column FF Tussendoor 25 jaar bestaat. Gestart in het Gouds Nieuwsblad en nu alweer bijna 10 jaar in de Goudse Post. De 250 meest spraakmakende columns van de afgelopen 25 jaar worden in boekvorm uitgegeven. Ik ben al druk bezig met de selectie, waarbij ik niet kan voorkomen, dat er weer een beetje zout in oude wonden wordt gestrooid. Wen er maar vast aan!

Tot slot wens ik alle lezers een gelukkig en vooral gezond 2019.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten