Foto: Hans Verleur

Kinderen vergeten even hun zorgen in de Efteling

De decembermaand is een extra moeilijke periode voor kwetsbare kinderen, waarin ze zich anders, eenzaam en verdrietig voelen. Dankzij Stichting Het Vergeten Kind konden kinderen hun zorgen voor een dag vergeten.

Gouda - Zaterdag organiseerde Stichting Het Vergeten Kind voor het eerst een geheel verzorgde, hartverwarmende dag voor kwetsbare kinderen uit heel Nederland in de Efteling. Vanuit 37 Nederlandse gemeenten vertrokken circa 1.500 kinderen met hun ouder(s) of opvoeders per Hartenhuis*-bus naar de Efteling. Ook vanuit Gouda reed een bus richting Waalwijk. De Goudse kinderen werden vergezeld door wethouder Rogier Tetteroo.

Na een warm welkom door Efteling-mascotte Pardoes en andere Efteling-bewoners, renden de kinderen letterlijk het park in. Voor de burgemeesters en wethouders uit de deelnemende gemeenten was er een lunch, waarna ze zich weer bij hun inwoners voegden om samen het prachtige park, dat in winterse sferen gehuld was, te verkennen. Het Vergeten Kind strijdt voor een veilig en liefdevol thuis voor kwetsbare kinderen in Nederland, ondermeer door het organiseren van projecten en initiatieven die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen, waar warmte en positieve aandacht is. Daphne Schreuder, hoofd Campagnes & Events van Het Vergeten Kind: "De kinderen hebben vandaag een heerlijke, onbezorgde dag gehad. Een dagje naar de Winter Efteling is voor elk kind een enorme belevenis, maar voor kwetsbare kinderen extra bijzonder. Gewoon even kind kunnen zijn, ontsnappen aan je dagelijkse zorgen en problemen en een fijne dag ervaren met je ouders. Dat de burgemeesters en wethouders ook zelf meegingen, zorgde ook nog eens voor verbondenheid tussen de gemeenten en 'hun' kwetsbare kinderen. En daar draait kerst toch om. Compassie en verbondenheid."

De hartverwarmende dag is onderdeel van de landelijke kerstcampagne 'Maak een toet waar je goed mee doet'. Het Vergeten Kind vraagt in december aandacht voor de 100.000 kwetsbare kinderen in Nederland met iets waar (vrijwel) iedereen van houdt: toetjes. Speciaal voor deze campagne ontwikkelde Meester Patissier Hidde de Brabander heerlijke Hartenhuis-desserts. De recepten zijn verzameld in een kerstdessertsboekje. Het absolute klapstuk in het boekje is de Hartenhuis-taart. Naast de recepten zijn er ook recepten en verhalen te vinden van kwetsbare kinderen en van ambassadeurs Natasja Froger, Juvat Westendorp en Saar Koningsberger. Info www.hetvergetenkind.nl/kerst.

Goudse Post
Meer berichten