Mirjam Salet wordt waarnemend burgemeester van Gouda. Foto: google
Mirjam Salet wordt waarnemend burgemeester van Gouda. Foto: google

Eerste vrouwelijke burgemeester voor Gouda

Gouda - Mirjam Salet (66) wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van Gouda. Vanaf 15 januari gaat zij in Gouda aan de slag als waarnemend burgemeester, dat naar schatting driekwart jaar zal duren. Daarna moet de sollicitatieprocedure afgerond zijn en een bij kroon benoemde burgemeester worden geïnstalleerd.

Door Marianka Peters


Salet (PvdA)  staat bekend als een ervaren bestuurder. Van het burgemeestersambt heeft zij genoeg kaas gegeten en dat is wel zo handig als eerste burger van onze kaasstad.
In totaal is zij 25 jaar burgemeester geweest, onder meer van 's Gravendeel (1993-2000), Hoogezand-Sappemeer (2000-2007)) en Spijkenisse (2007-2018). Onder haar leiding kwam de fusiegemeente Nissewaard (Spijkenisse, Bernisse) tot stand.

Begin dit jaar kondigde zij haar vertrek aan. Door een val van de trap van het stadhuis, waarbij zij een gebroken schouder opliep, kon zij haar functie niet meer volledig uitvoeren.

Nu treedt ze toch weer in het ambt, zij het als waarnemend burgemeester. De fractievoorzitters van de Goudse partijen hebben inmiddels kennisgemaakt met Salet en hopen op een goede samenwerking.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden