Sloop Turfmarktkerk kan worden hervat. Foto: Marianka Peters
Sloop Turfmarktkerk kan worden hervat. Foto: Marianka Peters

Gouda heeft juist gehandeld inzake Turfmartkerk

Door Marianka Peters

Gouda - De rechtbank heeft de gemeente Gouda in het gelijk gesteld door de regie over de sloop van de Turfmarktkerk over te nemen van eigenaar Khalid Boutachekourt. Dat is vanmorgen bekend gemaakt. Dit betekent dat de sloop onder de regie van de gemeente kan doorgaan.

Boutachekourt had de rechter eind november verzocht om een voorlopige voorziening te treffen om te voorkomen dat de gemeente verder kan gaan met de begin november gestarte sloopwerkzaamheden. De rechter gaat hier niet in mee, en stelt de gemeente in staat de sloop nu te hervatten. Die was tijdelijk stil gelegd om de uitspraak van de voorzieningenrechter af te wachten.

Volgens de gemeente is er nog altijd voldoende aanleiding om de kerk zo snel mogelijk te slopen. Een nieuwe analyse van een externe constructeur bevestigt dit beeld. Voor de gemeente is de veiligheid van de omgevingen omwonenden nog altijd leidend. De gemeente kan nu door met de sloop en de gevaarzetting voor omwonenden zo snel mogelijk wegnemen. Zo snel als het veiligheidshalve kan, zal de eigenaar weer in staat worden gesteld om zelf verder te gaan met de dan resterende sloop en projectontwikkeling. Er zal in overleg met de aannemer zo snel mogelijk gestart worden met de verdere sloopwerkzaamheden tot veilige hoogte. Komende tijd zal parallel ook de inhoudelijke behandeling van het door de eigenaar ingediende bezwaarschrift plaatsvinden.  Na de sloop (tot op veilige hoogte van ca. 6 meter) wordt de regie weer teruggegeven aan Boutachekourt. Naar verwachting zal dit rond 1 maart 2019 zijn.

Reacties volgen later.

Goudse Post
Meer berichten