Foto:

Betaalbare huiswerkbegeleiding voor iedereen

Door Marianka Peters

Vanaf 6 januari komt er betaalbare huiswerkbegeleiding beschikbaar voor iedereen. De laagdrempelige voorziening is een initiatief van de Brede School en Stichting Leren voor de Toekomst en is geschikt voor basisschoolleerlingen vanaf groep 6 tot en met 6 VWO.

Gouda - Afgelopen woensdag vond onder grote belangstelling de aftrap van het project plaats bij de Brede School. Bij Hans van Kekem, directeur van de Brede School stond betaalbare huiswerkbegeleiding altijd al bovenaan zijn wensenlijstje. "Er is behoefte aan een vorm van ondersteuning op verschillende niveaus," stelde van Kekem. Toen PvdA-raadslid Sophie Heesen de Brede School in contact bracht met Darine el Houfi van stichting Leren voor de Toekomst en wethouder Rogier Tetteroo, was het snel beklonken. "We zien dat heel veel leerlingen extra hulp nodig hebben," aldus Tetteroo. "Private huiswerkbegeleiding kost al snel 300 - 400 euro per maand, en dat kunnen mensen met een smalle beurs zich niet veroorloven. Maar deze jongens en meiden hebben ook recht op huiswerkbegeleiding, waardoor ze betere diplomakansen krijgen en zicht op een baan. Financiering komt vanuit het armoedebeleid, maar de doelstelling is wel om het een vaste plek te geven, mogelijk zelfs onderdeel te maken van het kindpakket of stichting Kindfonds." Darine el Houfi startte in Zeist met zijn stichting. Inmiddels is hij in veel andere gemeenten actief, waaronder nu ook Gouda. "Ieder kind heeft recht op goed onderwijs en persoonlijke begeleiding van docenten. We vragen er wel iets voor terug, zoals op tijd komen en dat leerlingen opdrachten en afspraken nakomen," legt Darine uit. "We proberen het maximale uit een leerling te halen en leggen de nadruk op lezen. Want goede beheersing van de Nederlandse taal is de basis voor alles." Samen met Siham Belaijachi, HBO-student rechten, HBO-student ICT Mohammed Abartie, verzorgt Darine, student bedrijfskunde, de huiswerkbegeleiding op zondagmiddag bij de Brede School aan de 1e Potgieterstraat 21. Aysen Candan is de projectleider vanuit de Brede School. "We starten met twee groepen, van 13.00-15.00 uur voor het voortgezet onderwijs en van 15.00-17.00 uur voor het basisonderwijs."
De inschrijving is inmiddels gestart. "We starten hier in Korte Akkeren, maar het doel is dat het wordt uitgerold over de hele stad."

Voor de huiswerkbegeleiding wordt een vergoeding gevraagd van 35 euro per maand voor basisscholieren en 40 euro per maand voor VWO-leerlingen. De maand januari is gratis. Inschrijven kan via www.bsgouda.nl/huiswerkbegeleiding of telf. 0182-527101.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties