Foto:

2000e baby in GHZ

Gouda - Maandagmorgen is Cliff, zoon van Jermaine en Jamie geboren. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat dit de 2000e bevalling van dit jaar was, die in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) plaatsvond.  Het kersverse gezin maakt het goed. Nog nooit zijn er in het GHZ 2000 bevallingen in een jaar geweest, eind 2017 stond de teller op 1650.

De bevallingen werden zowel door de gynaecoloog als door de eigen verloskundige van de patiënten begeleid. Er is dus een grote groei in het aantal aanstaande ouders die het ziekenhuis weten te vinden. Dat er in 2018 zoveel bevallingen in Gouda plaatsvonden komt onder andere doordat we voldoende artsen, verloskundigen en gespecialiseerd verpleegkundigen in ons team hebben die deskundige begeleiding geven, de prettige voorzieningen in de GezinSuites en de sluiting van diverse geboortecentra in de regio. Het GHZ is heel blij met de goede samenwerking met de verloskundigen uit de regio.

Het Groene Hart Ziekenhuis is ongelooflijk trots op het team van zorgverleners en ondersteunende diensten. "Dankzij de inzet, flexibiliteit en bevlogenheid van onze medewerkers was het mogelijk om de grote toename aan geboortes op te vangen en alle kersverse ouders en hun baby's optimale zorg en aandacht te geven", vertelt Jeanet Hamberg, teamleider VrouwKindCentrum. 
 

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden