Er wordt druk gerepeteerd in Kleintheater Zwaan, waar Peter Meijer (r) de laatste aanwijzingen geeft. Foto: Marianka Peters
Er wordt druk gerepeteerd in Kleintheater Zwaan, waar Peter Meijer (r) de laatste aanwijzingen geeft. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Vierde wijze uit het Oosten zorgt voor verwarring

Door Marianka Peters

Gouda - Als de drie wijzen uit het Oosten de ster zijn gevolgd en bij de stal aankomen, duikt plots een vierde wijze op, die voor verwarring zorgt. Hoe dit verhaal afloopt is te zien tijdens het Kerstwandeltheater.

Wandelen langs een lint van lichtjes en genieten van muziek en eenakters die het bekende kerstverhaal tot leven brengen. Dat kan op vrijdagavond 21 december voor de achtste keer, wederom in Gouda Noord. "Vorig jaar liep de route van de Pauluskerk naar de Josephkerk, dit jaar wordt gestart bij de Josephkerk en eindigt de wandeling bij de Pauluskerk," vertelt Paul Buis van de Raad van Kerken. "Bovendien wordt de route deze keer uitgestippeld aan de andere kant van de Thorbeckelaan, de omgeving Heemskerkstraat tot het Omlooppad." Om de wandeling met eenakters extra verrassend te maken is het eeuwenoude kerstverhaal herschreven door ds. Kees van den Berg, Marjo Rademakers en theatermaker Peter Meijer van Kleintheater Zwaan, die alle acteurs klaarstoomt voor het échte werk op vrijdagavond 21 december. Tijdens het kerstevenement wordt de unieke samenwerking tussen de Pauluskerk aan het van Hogendorpplein en de H.Josephkerk aan het Aalberseplein benadrukt. Twee verschillende kerkelijke gemeenten die samen optrekken om het KerstWandelTheater tot een succes te maken, past op zich al bij het ultieme Kerstgevoel. De route van het KerstWandelTheater kan in een rustig tempo in ruim een uur gewandeld worden (ongeveer 2,5 kilometer) en is met duizenden lichtjes aangegeven. Onderweg wordt in scènes het kerstverhaal uitgebeeld en gespeeld alsof het vandaag gebeurt. Op onverwachte plaatsen komen bezoekers engelen, herders en wijzen tegen. Naast de bekende scènes zijn er verrassende nieuwe onderdelen, zoals de vierde wijze die zomaar in het verhaal opduikt en zijn eigen licht laat schijnen op het kerstverhaal. Aan het einde van de wandeling staat in de Pauluskerk warme chocolademelk en glühwein klaar voor de deelnemers. "In totaal doen er meer dan honderd vrijwilligers mee, waaronder 40-45 acteurs. We rekenen, evenals vorig jaar, weer op ruim 2000 bezoekers. Om alles langs de route in veilige banen te leiden vereist veel voorbereiding," stelt Buis. "De start is tussen 18.30 en 20.00 uur. Dus men heeft ruim de tijd om de hele route te wandelen."

De route start bij de Josephkerk aan het Aalberseplein 2. U kunt de wandeling starten tussen 18.30 en 20.00 uur. Volg het spoor van lichtjes. Bij aankomst bij de Pauluskerk aan het van Hogendorpplein wacht voor alle bezoekers warme chocolademelk en glühwein.

Goudse Post
Meer berichten