Darinca Vorster (l) en Linda Verschut (r) trakteren hun vrijwilligers met een lekkernij van Don en Linda Frederiks van banketbakkerij van Dijk. Foto: Marianka Peters
Darinca Vorster (l) en Linda Verschut (r) trakteren hun vrijwilligers met een lekkernij van Don en Linda Frederiks van banketbakkerij van Dijk. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Eerste stap naar jubileum

De Goudse Jeugdavondvierdaagse gaat komend jaar voor de 60e keer van start. En dat moet vier dagen feest worden als het aan de organisatie ligt. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Door Marianka Peters

Gouda - Van 21 tot en met 24 mei 2019 wordt de 60e editie van de Jeugdavondvierdaagse in Gouda gehouden. Afgelopen week werden alle 75 vrijwilligers één voor één bezocht. Ze kregen allemaal een nieuwe herkenbare JAVD-jas en een sinterklaascadeautje, gemaakt door Banketbakkerij van Dijk. "Wij zijn blij met onze vrijwilligers, de begeleiding, verkeersregelaars, echt iedereen. Zonder hen is zo' n groot wandelevenement niet mogelijk," stelt Linda Verschut, die samen met Darinca Vorster al vele jaren het organiserend duo vormt.

De Kerst en oud en nieuw staan nog voor de deur, maar Linda en Darinca zitten al met hun hoofd bij mei volgend jaar. "Het moet vier dagen feest worden," stelt Linda. "Zowel op het terrein, bij de start, onderweg als bij binnenkomst is dat te merken. Compleet met muziek, traktaties en verrassingen. Om alles te regelen moet je ook wel vroeg beginnen." De eerste stap die afgelopen week werd gezet was een bezoekje aan de vrijwilligers. Want zonder vrijwilligers geen Jeugdavondvierdaagse. "Onze jeugdavondvierdaagse is met gemiddeld 4000 kinderen de grootste van Nederland," vult Darinca aan. "En daar zijn we ongelooflijk trots op."

Het is de bedoeling dat alle avonden een specifiek thema meekrijgen, om zo de verbinding met Gouda te benadrukken. "We hebben een beetje het Nijmeegse gevoel," lacht Linda. "Het feest begint al met een verrassing bij inschrijving. De eerste dag wordt de Kaasdag, dan de Stroopwafeldag en Waterstaddag en tot slot de Jubileumdag. Ook willen we alle vier avonden meerdere muziekbands laten spelen langs de route. Bij de start en finish op Klein Amerika komt een podium, waar iedere avond een afterparty wordt gehouden. Daarbij worden scholen uitgenodigd om hieraan invulling te willen geven door middel van dans en muziek. Tenslotte mag heel Gouda weten dat wij een feestje hebben!"
Ook de Goudse zorgcentra langs de route, waar de lange stoet kinderen voorbij trekt, vieren mee in de feestvreugde. De bewoners worden getrakteerd op iets lekkers.
Ter gelegenheid van het jubileum verschijnt er een kleurrijk boekje met foto's en bijzondere momenten uit 60 jaar Jeugdavondvierdaagse. Om dit en alle andere activiteiten te kunnen financieren, is de organisatie op zoek naar sponsors, hetzij in natura, hetzij door middel van een financiële bijdrage of advertentie in het jubileumboekje. "Nogmaals, het gaat niet om ons, maar om de 4000 kinderen die meelopen een onvergetelijke avondvierdaagse te laten beleven."

Meer informatie over sponsormogelijkheden is te verkrijgen via jeugdavondvierdaagse@gmail.com of 06-30395878 / 06-28124241.

Goudse Post
Meer berichten