Foto:

Winterfair Sint Jan weer met bakwedstrijd

Tijdens Gouda bij Kaarslicht op vrijdag 14 december en zaterdag 15 december is de Goudse Sint Janskerk weer in Kerstsferen gehuld tijdens een sfeervolle Winterfair. Het is inmiddels de 9e editie van dit populaire event, waarmee diverse goede doelen worden gesteund. Ook is de bakwedstrijd Heel Gouda Bakt! weer onderdeel van het programma.

Gouda - Meer dan 70 standhouders zijn in de Sint Janskerk aanwezig en bieden in een sfeervolle ambiance hun bijzondere, smakelijke en aantrekkelijke (seizoens)producten aan. Bezoekers kunnen hun hart ophalen aan de aangeboden sieraden, boeketten, woondecoratie, brocante, kerstversiering, streekproducten, boeken, (kinder)kleding, tassen en nog veel meer. Vergeet vooral niet om het foodplein te bezoeken. Het foodplein is een plek voor ontmoeting en gezelligheid. Je kunt er heerlijke verse koffie drinken met lekker huisgemaakt gebak. Ook kun je er lunchen en op vrijdagavond is er een warme hap te verkrijgen.
De Winterfair is op vrijdag 14 december van 11.00 - 22.00 uur en op zaterdag 15 december van 10.00 - 16.00 uur. De toegang is gratis. Ook is er op zaterdag veel te doen voor de kinderen, waaronder een Lego bouwwedstrijd. Neem hen dus vooral gezellig mee tijdens een bezoek aan de Winterfair.

Vrijdag en zaterdag is ook het kerstlabyrint open, een zoektocht door de kerstgeschiedenis. Er is een gebedsruimte en een stiltecentrum (in het voormalige Sint Janswinkeltje) om tot rust te komen en een kaarsje te branden.
Vrijdagochtend zal de stadsorganist, Gerben Budding, plaatsnemen achter het prachtige Moreau-orgel. Daarnaast zullen er deze dag nog optredens zijn van De Pionier, Monnikenkoor Pax Bonum, Popkoor Music all, Brand New Music met Tim en Nina den Hartog en Anthony Trustfull en de avond wordt afgesloten met het Concert Elspeets Mannen Ensemble.
Na een succesvolle bakwedstrijd van vorig jaar kan er ook dit jaar weer naar hartenlust gebakken worden. Op zaterdag 15 december om 10.00 uur zullen de taarten gejureerd worden.

Goudse Post
Meer berichten