Slager Ron Willebrand in betere tijden. Deze foto werd onlangs gemaakt t.g.v. zijn 65e verjaardag. Foto is beschikbaar gesteld door Meijboom Fotografie.
Slager Ron Willebrand in betere tijden. Deze foto werd onlangs gemaakt t.g.v. zijn 65e verjaardag. Foto is beschikbaar gesteld door Meijboom Fotografie.

Scharrelslager Ron Willebrand per direct dicht

Door Marianka Peters

Gouda - De Goudse Scharrelslager van Ron Willebrand aan de Korte Groenendaal 4, sluit definitief de deuren. Aanstaande zaterdag is de winkel voor de laatste keer geopend van 7.30 tot 16.00 uur.

Aanleiding voor de definitieve sluiting is, dat vorige week maandag eigenaar Ron Willebrand (65) werd getroffen door een hartstilstand. Hulpdiensten hebben hem met succes weten te reanimeren, maar nog altijd vecht hij in het ziekenhuis voor zijn leven. De kans op herstel is volgens zijn vrouw Conny heel erg klein. "Ron had al heel veel voorbereid voor de komende kerstdagen. Dat ligt allemaal al klaar en het is eeuwig zonde om het straks weg te moeten gooien," vertelt Conny. "Vandaar dat we hebben besloten om aanstaande zaterdag de zaak nog een keer te openen voor een totale leegverkoop." Voor de afrondende zaken krijgt Conny gelukkig veel hulp van vrienden. "Ook al komt Ron bij kennis, hij wordt nooit meer de oude. Hij was de drijvende kracht achter de slagerij en voor mij is het emotioneel teveel om door te gaan." Gedurende 35 jaar was De Goudse Scharrelslager in de Korte Groenendaal gevestigd. Een paar jaar geleden haalde de ervaren slager al de voorpagina's van de media, toen hij vanwege nierfalen een donornier kreeg van zijn vrouw Conny. De geslaagde niertransplantatie was toen reden voor een feestje. "Ron had juist besloten de zaak een beetje te gaan afbouwen. Dat je op deze manier afscheid moet nemen van zijn levenswerk doet heel erg pijn." Namens Ron wil Conny alle klanten bedanken voor hun trouwe klandizie. Namens de Goudse Post heel veel sterkte toegewenst in deze onzekere tijd.

Goudse Post
Meer berichten