Foto:

Judith van Mourik ontwerpt hotel in Weeshuis

Gouda - Nadat zij een prijs had gewonnen voor het interieur van hotel-restaurant Parc Broekhuizen, begint de Rotterdamse interieurarchitect Judith van Mourik aan een nieuw iconisch project: Rijksmonument het Weeshuis in Gouda. Het 17de eeuwse monument wordt een luxe boutique-hotel met twintig kamers, een (sterren) fine dining restaurant, een food- en cocktailbar plus een zaal voor banqueting. Eind 2019 zullen de deuren open gaan.

"Na hotel-restaurant Elzenduin, Parc Broekhuizen en driesterrenrestaurant De Leest sta ik voor een nieuwe, geweldige uitdaging," vertelt Judith. "Het Weeshuis is een uniek pand met een rijke historie waarop ik met het interieur mijn handschrift mag zetten. Ik wil er een modern sprookje van maken." White House Development is de ontwikkelaar van het Weeshuis hotel, Mei Architects and Planners uit Rotterdam ontwerpen het totaalconcept voor het hotel, de restaurants en appartementen in het Weeshuis-ensemble. Voor de invulling van de horeca is Robert Kranenborg gevraagd. De exploitatie van de horeca is in handen van Lennart en Sharon van Gastel.

Judith van Mourik (40) begon haar carrie`re als modestylist, maar werd steeds vaker gevraagd voor het ontwerpen van interieurs. In 2012 studeerde ze af als interieurarchitect aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Met haar eerste ontwerp voor Parc Broekhuizen, een landgoed in Leersum dat werd omgebouwd tot hotel, kreeg zij internationaal aandacht en won zij in Athene dit jaar de Leading Design Award 2018. De stijl van Van Mourik kenmerkt zich door conceptuele diepgang, liefde voor detail, rijkdom van materialen en lef. "Ik houd ervan om met oude en nieuwe stijlen te experimenteren. Het Weeshuis is een gebouw met veel identiteit en uitstraling, ik ga er moderniteit en elegantie in brengen."
Robert Winkel van Mei Architects over Judith van Mourik: "Ik ken Judith als een bevlogen interieurarchitect met een groot doorzettingsvermogen om een perfect resultaat te bereiken."

Goudse Post
Meer berichten