Tijdens de Black Gospel Night op vrijdag 21 december zal Do een hele andere kant van zichzelf laten zien. Foto: William Rutten
Tijdens de Black Gospel Night op vrijdag 21 december zal Do een hele andere kant van zichzelf laten zien. Foto: William Rutten (Foto: William Rutten)

Do en Edsilia tijdens jubileum Black Gospel Nights

Door Marianka Peters

Gouda - Ook dit jaar geeft Eigenwijze Evenementen Gouda weer kleur en glans aan de donkere dagen voor Kerst. Voor de vijfde keer op rij wordt op woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 december een aantal Black Gospel Nights in de Sint Janskerk georganiseerd. Vanwege de jubileumeditie krijgen de avonden een extra feestelijk tintje.


Wat te denken van de 15-koppige formatie G-roots, één van Nederlands beste Black Gospelkoren van dit moment. Voor de eerste keer wordt het koor begeleid door livemuziek. De solisten, die organisator Hans Peter van den Bosch dit jaar heeft weten te strikken, zijn ook niet de minste, want Edsilia Rombley (19 en 20 december) en Do (21 december) hebben hun sporen in de muziekwereld al dik verdiend. En alsof dit nog niet genoeg is, is de jazzy artiest Steffen Morrison alle avonden van de partij. Morrison wordt beschouwd als de Marvin Gaye van de Lage Landen. Gezamenlijk zullen zij met hun Soul, R&B en Gospel geluid een onuitwisbare indruk achterlaten. De Black Gospel Nights hebben inmiddels een vaste plek verworven op de evenementenkalender. Vijf jaar geleden nam Hans Peter een sprong in het diepe. "In 2014 zijn we voorzichtig gestart met één avond. Deze avond werd een groot succes en smaakte naar meer," vertelt Hans Peter. "Mede door het enthousiasme van het bedrijfsleven, dat hun relaties trakteert op een sfeervolle avond, stonden er vanaf 2015 drie avondvullende voorstellingen gereserveerd." Vanwege het succes, heeft Hans Peter inmiddels zijn vleugels uitgeslagen naar Alphen aan den Rijn en Den Bosch, waar ook Black Gospel avonden worden georganiseerd, maar de ambiance van de Goudse Sint Jan blijft voor hem favoriet.
Dit vindt ook zangeres Do, die op vrijdag 21 december haar opwachting in Gouda zal maken. In een reactie vertelt Do, die eerder in Gouda optrad tijdens Oranjenacht en tijdens de eerste editie van The Passion in 2011, enthousiast over de komende Black Gospel Nights. "Geweldig om mee te mogen doen," aldus Do. "Veel mensen weten het niet, maar ik ben opgegroeid met soul en gospelmuziek. Mijn moeder was een geweldige fan van Aretha Franklin, Stevie Wonder en Otis Redding. Met die muziek ben ik opgegroeid. Vorig jaar heb ik meegedaan met het Gospelfestival in de Amsterdam Arena en dat was zo geweldig, dus toen ik gevraagd werd voor de Black Gospel Night in Gouda, heb ik direct 'ja' gezegd." Welke nummers de bezoekers op 21 december te horen krijgen, blijft nog even een verrassing, volgende week wordt de definitieve line-up gemaakt. "De meeste nummers liggen al klaar, de rest is nog een verrassing. Reken maar op een swingend soulspektakel. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met Steffen Morrison."

Kaartverkoop via www.blackgospelnight.nl, bij de Primera winkels in Gouda Gildenburgh en de Markt en bij de Sint Jan. Voor zakelijke arrangementen: hanspeter@eigenwijze-evenementen.nl of tel.06-36332815

Goudse Post
Meer berichten