De Goudse Manege aan de Goudste Houtsingel is één van de vijf oversteken die veilig moeten worden.
De Goudse Manege aan de Goudste Houtsingel is één van de vijf oversteken die veilig moeten worden.

Petitie veilig oversteken Goudse Houtsingel

Van wijkteam, fietsersbond tot manege en wielerclub. Meer dan acht organisaties in en rond de Goudse Hout zijn gestart met een petitie voor een vijftal veilige oversteken op de Goudse Houtsingel. Al meer dan tien jaar is hierover overleg met de gemeente, maar nog altijd is er geen oplossing gevonden. Tot 1 december kan de petitie worden getekend.
 

Gouda - Veel auto's rijden (on)bewust te hard op de Goudse Houtsingel. Het oversteken naar de Goudse Hout voor recreatie en ontspanning is vooral voor de jeugd nog steeds niet veilig.
Begin 2019 vindt inrichting en opening plaats van een avontuurlijk speelterrein in de Goudse Hout. Daarom vinden de organisaties nu de tijd rijp om een petitie te starten om deze oversteken tegelijkertijd aan te pakken nog vóór de opening van het speelterrein.
Het gaat om de oversteek Slagenbuurt/Kale Jonkerpad (Excelsior), de Goudse Manege/Achterwillenseweg, Hoogeveen Goudvlinderstraat/Spaanse Ruiterpad, Nieuw Leven/Achterwillenseweg en kruising Goudse Houtsingel/Achterwillenseweg.
Eén van de maatregelen zijn fysieke drempels bij de oversteekplekken en opvallende belijning. Ook missen de waarschuwingsborden bij de oversteekplaatsen.
Op initiatief van de gemeente zijn sinds 9 november al snelheidsdisplays aangebracht, met als doel automobilisten bewust te maken van hun snelheid. Tevens willen de initiatiefnemers dat er frequenter dan nu wordt gemaaid, vooral rond de oversteek, voor een beter zicht. Tekenen van de petitie kan nog tot en met 1 december 2018 op https://goudsehoutveilig.petities.nl. Een week later wordt de petitie overhandigd aan de Goudse gemeenteraad.

Goudse Post
Meer berichten