Wethouder Rogier Tetteroo en René Mascini, directeur Woonpartners M-H onthullen de naambordjes. Foto: Marianka Peters
Wethouder Rogier Tetteroo en René Mascini, directeur Woonpartners M-H onthullen de naambordjes. Foto: Marianka Peters

Springersplein in Gouda Oost geopend

Gouda - Het Anne Frank Plantsoen, Springersplein en de amandelboom van Leo en Tineke Vroman, elementen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Maandag werd met een knal uit een confettikanon, het speelplein in het Anne Frankplantsoen in Gouda Oost geopend en de amandelboom onthuld.

In optocht liepen de genodigden en leerlingen van basisschool Wereldwijs letterlijk achter de muziek aan om op verschillende plekken de naambordjes te onthullen. In 2001 was het een grote wens van de bewoners dat de Wijkontwikkeling differentiatie zou brengen in bebouwing, maar dat er ook ruimte was voor groen en ontmoetingsplekken. Met de realisatie van het Anne Frank plantsoen, de groene verbinding tussen de dijk en de voorzieningen aan de zuidzijde van de Sportlaan en de overige voorzieningen in het noorden van de wijk, komen de gemeente en Woonpartners die wens tegemoet.

Het ontwerp is overigens met de input van gemeente, wijkteam, politie, de kinderen van basisschool Wereldwijs en oude en nieuwe bewoners tot stand gekomen. Ook de inrichting van het Springersplein draagt bij aan de leefbaarheid van dit gebied. "Bewoners voelen zich er thuis en de aanwezigheid van twee supermarkten, een bakker, een slager, een visboer en een kapper draagt zeker bij aan de aantrekkelijkheid van de buurt." zo sprak René Mascini. "In totaal zijn er nu al 185 nieuwe woningen toegevoegd aan de woningvoorraad en we gaan nog verder met het Middengebied , de locatie Van Heuven Goedhartsingel en de voormalige Oostvogelschool en het Zuidelijk Stempel Oost.

In het plantsoen is ruimte voor spel. De speelplekken zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Maar is ook ruimte om op een bankje te zitten, te picknicken of aan de kant van het water te vissen. De dochters van Leo en Tineke Vroman schonken met de oplevering van de torens een amandelboom (Prunus Dulcis) aan het wijkteam en daarmee aan de bewoners Gouda Oost. Deze boom heeft in het plantsoen een mooi plekje gekregen tussen beide woontorens.

Goudse Post
Meer berichten