Scene in Gouda
Scene in Gouda (Foto: Yarkin Sakarya)

Stripboek begint en speelt in Gouda

Stripuitgeverij C-edition komt met drie nieuwe stripboeken waarvan Project MEJNA begint in Gouda en ook enkele sleutel scenes spelen zich af in Gouda. Zo komen enkele hoofdfiguen onder de St-Janskerk terecht. Project MEJNA is een samenwerking tussen Turkse tekenaar Yarkin Sakarya en een Nederlandse scenarioschrijver Berny.

22 november verschijnen er van uitgeverij C-edition maar liefst drie uitgaven van Turkse tekenaars en van de Nederlandse scenarioschrijver Berny. Het gaat om de zich in Rotterdam afspelende humoristische strip TEAM10, van striptekenaar Ümit Türek. De realistische avonturenstrip Project MEJNA van striptekenaar Yarkin Sakarya en de vertaling van de horror-detectivestrip Graaf Seyfettin, een vertaling uit het Turks van striptekenaar en schrijver Devrim Kunter.

Donderdagavond 22 november zullen in het bijzijn van de Turkse tekenaars de albums worden gepresenteerd. In de Rotterdamse museumhaven zal op het schip Vessel11 de presentatie plaatsvinden en gelegenheid zijn om een gesigneerd album te bemachtigen. Vanaf dat moment zal het boek ook verkrijgbaar zijn via strip- en boekwinkels. Tekenaar en scenarioschrijver zullen ook op Dutch Comic Con winter editie (24 en 25 november, Jaarbeurs Utrecht) aanwezig zijn.

Team10 gaat over een nieuw politie duo dat met een klassieke politieporsche 911 in Rotterdam de criminaliteit moet bestrijden. Echter botsen de karakters van hoofdinspecteur Sasja en de wat ruwere onbeholpen inspecteur Johnny nogal. Al snel loopt het duo op tegen een drugstransport. Het vervolgonderzoek loopt nogal uit de hand.

Project MEJNA, wanneer 5 studenten aan de Hogeschool van Utrecht, nietsvermoedend een SMS versturen met een codenaam, raken zij verdachte bij een onderzoek van Europol naar een dreiging van terrorisme. Door een schoolonderzoek en hun gedrag raken ze meer en meer verwoven in het onderzoek, tot er een moment komt waarop ze zelf hun onschuld moeten bewijzen.
Hoe ver zou jij gaan om je onschuld te bewijzen?

We schrijven 1924, Istanbul wanneer Graaf Seyfettin opdracht krijgt een team samen te stellen om een serie mysterieuze zaken te onderzoeken. Seyfettin stelt een bijzonder team op, wat hem bij staat om duiding te geven aan mysterieuze reeks moorden op bijzondere plekken in de stad.

In deze prachtig getekende reeks zien we de mystiek van de horror-detective van Devrim Kunter.
De reeks was al een succes in Turkije, eerst als onderdeel van de comicreeks Yabani en later als gebundelde omnibus-uitgave. Deze uitgave wordt nu vertaald naar het Nederlands.

Meer berichten