Foto: Kirsti Huizinga

VollinGo Heren 1 speelt thriller tegen Timios

Vrijdagavond 16 november mocht het mannelijke vlaggenschip van VollinGo aantreden in een streekderby tegen Timios Heren 1 in Waddinxveen. 

De start was voortvarend. VollinGo wist al snel Timios onder druk te zetten met gevarieerde ballen op midden, achterover en op ‘pipe’. Ook de spelverdelerswissel aan de kant van Timios zette geen zoden aan de dijk en de Gouwenaren konden doorstomen naar de 25 punten, terwijl zij Timios met 20 punten achterlieten.

Het teleurgestelde Timios had echter meer pijlen op zijn boog, zo bleek in de tweede set. Met de stand twee tot vier punten in het voordeel van Timios, bleef de set lang gelijk opgaan. De trouwe supporters van het Goudse vlaggenschip hadden in ieder geval niet de moed verloren en moedigden VollinGo de hele set volhardend aan. En met resultaat: nadat de stand met 21-18 nog in het voordeel was van Timios, wist VollinGo puntje voor puntje af te troeven, wat leidde tot een 23-25 overwinning!

Een genadeklap was dit allerminst voor de Waddinxveense ploeg, want na drie punten in de derde set ging voor deze mannen de motor draaien. Naast het meer compacte spel werd er nog een wapen binnengesleept, de luchtcirculatie. Service na service van de Gouwenaren belandde buiten de lijnen, in het publiek of tegen de muur. Ook het inwisselen van Laurens Lammerts en Stefan Lipman konden het tij voor VollinGo niet keren. De set eindigde in 25-20.

Hoewel de VollinGo-heren het volste vertrouwen kregen van de coach én het publiek zich weer letterlijk achter zijn mannen schaarde, kwam Timios meer en meer in de wedstrijd. Aangezien VollinGo niet gelijk het lek boven had, bleef de stand maar oplopen in hun nadeel. De Goudse supporters riepen om een wissel, maar gelegenheidscoach Amelink bleef rustig. Tegen het einde van de set werd er gewisseld naar de beginopstelling en werd de basis gelegd voor de vijfde set.

Vol overtuiging werd deze laatste set ‘tot de 15!’ aangegaan. En eigenlijk, laten we eerlijk zijn, kwam Timios er niet meer aan te pas. Met hoge servicedruk van Erik Montagne en een paar rake klappen van Ivo van de Pasch werd de basis gelegd voor een overwinning die VollinGo niet meer uit handen zou geven. Na de wissel van kant werd de daverende yell ‘Bat-te-rink’ toegepast, waarmee de gelijknamige linkshandige diagonaal tot ongekende hoogte kwam. Met een klinkende 5-15 werd duidelijk gemaakt dat VollinGo in deze partij de terechte winnaar was.

Meer berichten