Programma Gouda bij Kaarslicht

Volg de gekleurde routes

De kleur paars kenmerkt de Kunst en Dichtersroute, rood staat voor de Koren en Muziekroute, groen is de route voor Theater en voor de jongeren is er de Oranje route. Sinds het jaarlijkse evenement Gouda bij Kaarslicht is verhuisd naar de vrijdag, worden er rondom het ontsteken van de kerstboom steeds meer activiteiten georganiseerd. Zoveel zelfs, dat het voor bezoekers onmogelijk is, om alle activiteiten bij te wonen. Om uit de veelheid een juiste keuze te kunnen maken, zijn gekleurde routes doorgevoerd. In één oogopslag vind je datgene waar je interesse naar uitgaat.

De locaties zijn tijdens Kaarsjesavond op vrijdag 14 december duidelijk herkenbaar aan de routekleur. Zo kun je nog makkelijker op ontdekkingstocht gaan langs de mooiste locaties en optredens in de binnenstad. Het programma van de 63e editie van het mooiste lichtfeest is klaar en te downloaden op de website in het Nederlands en Engels. Binnenkort zijn ook de samenvattingen in een aantal andere talen weer beschikbaar, zodat gasten uit het buitenland in hun eigen taal een overzicht kunnen lezen. Het gratis programmaboekje, dit jaar in een nieuwe vorm, wordt vanaf nu verspreid over de stad.

Op vrijdag 14 december is jong en oud weer van harte welkom om vanaf ca. 14.00 uur in de historische Goudse binnenstad te komen genieten van sfeervolle muziek, theater, kunst en andere activiteiten. Het feestelijke openingsconcert vindt plaats in de Gouwekerk, vanaf 14.15uur, waar kan worden genoten van een keur van artiesten. Veel winkels doen mee, en de horeca bereidt heerlijke kerstmenu's.

Als de avond valt gaan de lichten op de Markt uit en wordt het historische Stadhuis verlicht door 1500 Bolsius Gouda kaarsen. Alle aanwezigen worden traditiegetrouw uitgenodigd vanaf circa 18.30 uur mee te zingen met de samenzang o.l.v. stadbeiaardier Boudewijn Zwart en Brass band Schoonhoven. Vanaf 19.00 uur begint de ceremonie bij de boom, waar de veelzijdige Goudse operazangeres Tania Kross stukken uit haar bijzondere tournee Kross 2000 zal zingen. Een aantal nummers zal zij samen met het honderdjarige koor Toonkunst Gouda vertolken. Bekende ingrediënten als het wintergedicht, het kerstverhaal door burgemeester Schoenmaker en kinderburgemeester Tess Huijsmans zullen niet ontbreken. Ook na afloop van de ceremonie bij de kerstboom gaan de feestelijkheden in de stad nog lang door, met tal van optredens en afsluitende feesten in de stad.

Evenals vorig jaar is de Goudse Post mediapartner van Gouda bij Kaarslicht. Dit betekent dat eventuele wijzigingen in het programma, berichten over de bereikbaarheid en andere nieuwsberichten op deze website worden bijgehouden.  Alle informatie en het complete programma op www.goudabijkaarslicht.nl

Uiteraard kunt u ons ook volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

Goudse Post
Meer berichten