Goudse jeugdlintjes uitgereikt

Door Marianka Peters

Gouda - Vrijdagmiddag hebben Asmae, Jason, Joost en Youssra van wethouder Corine Dijkstra het Gouds jeugdlintje uitgereikt. Een waardering voor kinderen en jongeren die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de Goudse samenleving.

Het jeugdlintje in de vorm van een Goudse ster wordt jaarlijks op of nabij de Dag van de Rechten van het Kind uitgereikt.  Asmae Amaddaou (17 jaar), Jason Hamilton (20 jaar), Joost van Zutphen (20 jaar) en Youssra El Messaoudi (16 jaar) waren met een smoes naar het stadhuis op de Markt gelokt, waar zij verrast werden met het jeugdlintje.

Asmae Amaddaou helpt al twee jaar lang drie keer per week bij de huiswerkbegeleiding van steunpunt OOG in het Nelson Mandelacentrum. Streng maar rechtvaardig overhoort ze de leerlingen. Ze stimuleert en moedigt aan. Zij is een goed rolmodel voor de kinderen: kansen pakken en aan de toekomst werken, doorzetten en niet opgeven. Ze is zelfverzekerd, met humor, positief, zorgzaam, alert, ziet wat er moet gebeuren en neemt daarin de leiding.

Jason Hamilton is al twee jaar wekelijks op zondag als leerkracht-assistent bij de Goudse Weekendschool actief. Jason denkt actief mee met het programma wat de kinderen aangeboden wordt, om het zo leerzaam mogelijk te maken. Hij ondersteunt de leerkracht waar nodig of hij is zelfstandig met de groep aan het werk. Met enthousiasme staat Jason altijd voor de leerlingen klaar, hij kan out-of-the-box denken en weet van aanpakken.

Joost van Zutphen is een buitengewoon enthousiaste, actieve en veelzijdige vrijwilliger van AV (Atletiek Vereniging) Gouda. Hij is trainer, zit in de organisatiecommissie voor sociale activiteiten, is speaker bij wedstrijden en verzorgt het geluid. Deze activiteiten zijn belangrijk voor de vereniging en daarom is hij goud waard is.

Al twee jaar helpt Youssra El Messaoudi drie keer per week bij huiswerkbegeleiding van Steunpunt OOG. Ook nu ze in de examenklas zit, komt ze trouw. Ze is rustig, geduldig, zorgzaam en kan alle vakken goed uitleggen. haar leerlingen halen goede cijfers en nemen het huiswerk serieus. 

Een deskundige jury bekijkt en weegt de voordrachten. Deze jury bestaat uit de voorzitter Marion Suijker (voormalig wethouder en ereburger van Gouda), Daniëlle de Bruijn, (Olympisch kampioen waterpolo), Aafke van Leeuwen (tweevoudig wereldkampioen Jiu Jitsu Fighting) en Anita Ootjers (Gouda Bruist).

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden