Wethouder Thierry van Vugt reikte namen het Genootschap Graaf Floris V de hoofdprijs uit.
Wethouder Thierry van Vugt reikte namen het Genootschap Graaf Floris V de hoofdprijs uit. (Foto: Marianka Peters)

Cool Talent wint hoofdprijs Genootschap Graaf Floris

Door Marianka Peters

Gouda - Cool Talent heeft de hoofdprijs van 10.000 euro gewonnen van het Genootschap Graaf Floris V. Samenloop voor Hoop was een goede tweede met 4.000 euro, Gouda bij Kaarslicht ontving 2.500 euro.

De jaarlijkse Graaf Floris Prijzen zijn weer verdeeld. Na een eerste selectieronde, presenteerden de genomineerden zich voor de finale gisterenavond in een afgeladen Spiegeltent. Huiskamer van de Stad, Zotte Zaterdag en Goudse Zwemdrieluik waren goed voor ieder duizend euro. Sinterklaas is de komende periode verzekerd van een slaapplek in Museum Gouda dankzij een donatie van 2.500 euro en de lichtjes in de Noorse kerstboom zullen ook weer gaan branden tijdens Kaarsjesavond op 14 december, dankzij een donatie van 2.500 euro. De Samenloop voor Hoop organisatie, een 24 uurs wandelestafette op het Sluiseiland, in de strijd tegen kanker ontving 4.000 euro. Deze bijdrage wordt deels gebruikt voor de stiltetocht, waarbij de survivors, mensen met kanker of die kanker hebben overwonnen, een belangrijke rol spelen. De absolute winnaar was Cool Talent, dat komend jaar voor de 9e keer wordt georganiseerd in de Goudse Schouwburg.


Goudse ondernemers, verenigd in het Genootschap Graaf Floris V, stellen hiervoor al ruim dertig jaar een geldbedrag beschikbaar. Dit jaar was er 22.000 euro te verdelen. Vorig jaar vielen de Goudse Singel Swim, Zotte Zaterdag en Gouda en Gouda bij Kaarslicht ook al in de prijzen.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden