Harry Veenendaal en partner Josephina laten Drs. Jessica Verhagen (midden) kennismaken met Gouda. Foto: Marianka Peters
Harry Veenendaal en partner Josephina laten Drs. Jessica Verhagen (midden) kennismaken met Gouda. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Cold Casespecialist directeur Mandeville Academy

Gouda - Drs.Jessica Verhagen CPE is per 1 oktober aangesteld als algemeen directeur van Mandeville Academy voor hoogbegaafde jong volwassenen. Zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de Mandeville Academy, gevestigd in de voormalige muziekschool aan de Westhaven 12 en is daarnaast hoofddocent voor de Cold Case lessen.

Mandeville-oprichters Harry Veenendaal en Godfried van Berkel zijn blij met deze toevoeging op het Mandeville team. Verhagen is jarenlang testpsycholoog geweest bij MENSA Nederland en werkte daarnaast bij de ministeries van Defensie en Justitie & Veiligheid. Naast haar taken bij Mandeville werkt Verhagen als zelfstandig adviseur en profiler.
Het onderwijs aan Mandeville Academy staat open voor hoogbegaafden. Mandeville Academy hanteert als definitie daarvoor de groep die qua algemene intelligentie (bij voorkeur cultuuronafhankelijk getest) aantoonbaar in de hoogste twee percentielen scoort, dus hoger dan 98 procent. Statistisch gezien zijn er in Nederland circa 340.000 hoogbegaafden. De studenten op Mandeville verblijven en overnachten op weekdagen ook op de Academy. Het onderwijs is uitdagend en daarom multidisciplinair ingestoken.

Het dagelijkse reilen en zeilen kunt u volgen op https://www.facebook.com/mandevilleacademy. Meer informatie: www.mandevilleacademy.nl.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden