Logo goudsepost.nl


Column FF Tussendoor - Schaapjes tellen

We hebben net de Zwarte Pietdiscussie overleefd of er is alweer gedonder. Toen ik een paar maanden geleden voorspelde dat de markt tijdens Kaarsjesmiddag wel eens tot verboden gebied zou worden verklaard voor wachelende gansjes en knuffelschaapjes, werd ik nog vierkant uitgelachen, want zo'n vaart zou het vast niet lopen. Maar jawel, het is gebeurd. De Goudse afdeling van de Partij voor de Dieren wil een verbod op de ganzenhoeder en schaapherder tijdens Kaarsjesmiddag.

Hele bevolkingsgroepen staan lijnrecht tegenover elkaar, de polarisatie viert hoogtij en zelfs de commandant der strijdkrachten waarschuwt voor oorlogsconflicten vanwege de klimaatverandering. Kortom, genoeg zaken om je echt zorgen over te maken, maar hier in Gouda maakt men zich druk over dierenliefhebbers, die hun 'kudde' met de grootste zorg behandelen.

De timing is wederom perfect gekozen. Not. Nauwelijks twee weken voor Gouda's grootste evenement wil de partij een verbod op 'het gebruik van dieren voor menselijk vermaak.' Mijn hond heb ik ook voor mijn vermaak, maar dit terzijde.

Sorry, beste Dierenpartij, maar hiermee is toch wel het dieptepunt bereikt in jullie politieke carrière. Waarom komen jullie er nu pas mee en niet op een ander moment? Hiermee haal je geen stemmers binnen.
Wat mij het meeste stoort, is dat de fractie van de Goudse Partij voor de Dieren kennelijk geen benul heeft wat er tijdens Kaarsjesmiddag gebeurt. Waarschijnlijk nog nooit geweest, anders hoef het college toch niet te vragen hoeveel ganzen en schapen er op deze middag rondscharrelen? Schaapjes tellen kan toch iedereen?
En dan de stelling dat de dieren gevaar lopen omdat ze in het donker onder de voet worden gelopen door de menigte, is helemaal om je dood te lachen. De schaapherder en ganzenhoedster kennen heus hun verantwoordelijkheid en het publiek blijft altijd op afstand om foto's te maken. Bovendien zijn ze om vier uur alweer op weg naar huis.

Wat is de volgende stap? De levende kerststal weg of zullen we maar gelijk alle kinderboerderijen op slot gooien?

Reageer als eerste
Meer berichten