Foto: Facebook Gouwekerk

IJsbaan in Gouwekerk open

Gouda - Een rondje schaatsen in de Gouwekerk. Het leek onmogelijk, maar het is gelukt. Woensdag kunnen de ijzers uit het vet worden gehaald.

Het initiatief voor de tijdelijke ijsbaan in de kerk kwam van Organisatieburo Grand Canyon en Kruim, die White House Development (WHD) wisten te enthousiasmeren met hun plan. WHD herontwikkelt de Gouwekerk namens de nieuwe eigenaar. WHD onderzoekt op dit moment, in opdracht van de eigenaar, alle mogelijkheden voor de toekomstige, permanente invulling van de Gouwekerk. "De kerk staat op dit moment leeg en is jarenlang zeer beperkt toegankelijk voor publiek. Voor ons is het belangrijk dat de deuren open gaan en de kerk weer toegankelijk is voor de stad. Hoe leuk is het om dit te combineren met leuke evenementen," stelde Maurits Kortleven van WHD eerder.

Begin november gingen de deuren van de Gouwekerk ook al voor het publiek open tijdens Sensation Kaas. Woensdag is de kerk open voor een rondje schaatsen. 'IJskoning' Remko van der Hammen van Grand Canyon is de specialist op het gebied van kunstijsbanen. "Een ijsbaan in een kerk, betekent een primeur voor Nederland. Een rondje schaatsen op zo'n bijzondere locatie, zo'n kans krijg je maar één keer in je leven. Bovendien is deze ijsbaan een prachtige aanvulling op de Goudse winterevenementen en een mooie aanloop naar de Goudse IJsbaan, die dit jaar weer rondom het stadhuis wordt aangelegd."

Op woensdag 14 november om 10.00 uur gaat de ijsbaan in de Gouwekerk open, waar tot 16 december kan worden geschaatst. Aansluitend kan iedereen vanaf 19 december tot en met 13 januari weer 'een rondje stadhuis' maken op de Markt in Gouda.

Goudse Post
Meer berichten