De landelijke intocht van Sinterklaas in Gouda in 2014 liep uit op rellen op de Markt. Foto: Marianka Peters
De landelijke intocht van Sinterklaas in Gouda in 2014 liep uit op rellen op de Markt. Foto: Marianka Peters

Anti-Zwarte Piet demonstratie in Gouda

Door Marianka Peters

Gouda - Actiegroep Kick Out Zwarte Piet is voornemens actie gaan voeren tijdens de intocht van Sinterklaas In Gouda op zaterdag 17 november.
Gouda is één van de 18 gemeenten waar de actiegroep wil demonstreren tegen de racistische karikatuur zwarte piet. Dat meldt de actiegroep op hun facebookpagina.

De actiegroep wil vreedzaam protest voeren. "Wij zijn niet uit op geweld, rellen of andere vormen van protest die onnodige provocatie en agressie teweeg kunnen brengen," meldt een woordvoerder. "Wij geloven in de kracht van vreedzame acties, educatie en dialoog. Hoewel er veel weerstand is geweest tegen de vreedzame protesten tijdens Sinterklaasintochten kunnen wij vaststellen dat de protesten wél verandering in gang zetten. Protesteren tijdens de Sinterklaasintocht blijft een effectief middel om dialoog op gang te brengen. En vanuit dialoog ontstaat steeds meer begrip."
In overleg met lokale demonstranten wordt een kennisgeving gedaan bij de gemeente. Met de burgemeester en politie willen ze afspraken maken om het protest veilig te laten verlopen.


 

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden