Foto:
Sinterklaas

Sinterklaas logeert in Museum Gouda

Sinterklaas logeert dit jaar 'op stand' in Museum Gouda. Daar wordt de Erasmuskamer ingericht als slaap- en werkkamer van de Goedheiligman. Het museum wordt dan tijdelijk omgedoopt tot Huis van Sinterklaas.

Door Marianka Peters

Gouda - Museum Gouda maakt zich op voor de komst van deze bijzondere logé, die op zaterdag 17 november weer voet op Goudse bodem zet. Met een prachtig hemelbed, een statig bureau en een opgepoetste kroonluchter zal hij zich hier snel thuis voelen, zo wordt verwacht. Daarnaast krijgt het middeleeuwse beeld uit de collectie van een heel jonge Sint Nicolaas (want nog zonder baard!) een mooie plek in de kamer.


Het is niet toevallig dat Sinterklaas dit jaar in het museum logeert. Alles in het Goudse Sinterklaasverhaal draait om de knuffelbeer van Piet, die door omstandigheden terecht komt in Museum Gouda, waar toevallig een tentoonstelling van oud speelgoed is. Deze tentoonstelling, een vitrine met speelgoed uit de prachtige collectie van Rokus en Corry van Blokland Mobach, staat in de werkkamer van de Sint.

Kinderen, zowel in schoolverband als in familieverband, gaan in het museum op zoek naar de beer. Ze doen verschillende opdrachten om uiteindelijk uit te komen bij Sinterklaas, die hen hartelijk ontvangt in zijn kamer. Vanaf zaterdag 17 november tot en met 5 december zijn er verschillende activiteiten. Zo kunnen kinderen op woensdag 21 november hun schoen zetten in de Gasthuiskapel en deze op zaterdag 24 november weer ophalen en meteen even op bezoek bij Sinterklaas. Heeft u zin gekregen om met de (klein)kinderen een bezoek te brengen aan het Huis van Sinterklaas? Kijk dan op de website (www.museumgouda.nl ) voor het complete programma. Let op: voor het begeleide sinterklaasprogramma op woensdagmiddag en zondag dient u zich vooraf in te schrijven.

Goudse Post
Meer berichten