Foto:

Circus van Sinterklaas toch naar Gouda!

Alle ouders en kinderen opgelet! Het Circus van Sinterklaas komt dit jaar toch weer naar Gouda. Niet met een grote circustent op GOUDasfalt of de Markt, maar het circus krijgt onderdak in de Goudse Schouwburg. Op zondag 2 december om 13.00 uur staat de voorstelling gepland, en bij voldoende belangstelling, komt er diezelfde dag nog een extra voorstelling.

Circusdirecteur Kevin van Geet is blij dat het gelukt is om toch weer naar Gouda te komen met zijn circus. "Ik heb nu twee jaar achter elkaar het Circus van Sinterklaas in Gouda gedaan, als het dit jaar niet door zou gaan, zou ik mijn publiek verliezen." Kevin steekt niet onder stoelen of banken dat hij de circustent het liefst weer zou opzetten op de Markt. "Een circus hoort in de binnenstad en het terrein van GOUDasfalt ligt toch te ver van de binnenstad af. Ik heb uitvoerig overleg gehad met de warenmarkt en binnenstadsmanager, maar we kwamen er niet uit. Toen kreeg ik het idee voor de Goudse Schouwburg en dat was binnen no time geregeld."

De grote zaal van de Goudse Schouwburg wordt als een heuse circustent ingericht, en er wordt weer een wervelende show gepresenteerd met acrobaten, clowns en natuurlijk Sint Nicolaas die met zijn Pieten op bezoek komt. Paarden en andere dieren zullen niet optreden. "Maar we hebben wel een act met honden, dus dieren zijn er wel degelijk," aldus Kevin. "Ik heb er ongelooflijk veel zin in om weer naar Gouda te komen."

Volgende week gaat de kaartverkoop (15 euro) van start via de Goudse Schouwburg, www.goudseschouwburg.nl.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden