Verborgen schat weer zichtbaar in Sint Jan

Gouda - Het was bekend dat het er was, maar jaren was de epitaaf van Anna van Meerten-Schilperoort verscholen achter een preekstoel. Vanaf zaterdag is het prachtige monument ter nagedachtenis van de bekende Goudse weer te zien voor het publiek.

Door Marianka Peters

De laatste hand wordt gelegd aan het verplaatsen van de preekstoel, die jarenlang voor de memoriesteen stond. Aanleiding om de epitaaf weer zichtbaar te maken is het symposium dat zaterdag 27 oktober wordt gehouden over Anna Barbara van Meerten-Schilperoort. Jean-Philippe van der Zwaluw, biograaf en auteur van het boek De kroon van Gouda over Anna Barbara van Meerten-Schilperoort, zal spreken over haar werk en de historische context waarin zij actief was. De focus zal daarbij liggen op haar werk op het gebied van emancipatie. Cisca Dresselhuys, journaliste en voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Opzij, zal de verbinding leggen met het heden en ingaan op de betekenis van emancipatie in 'het #MeToo-tijdperk'. Het symposium wordt afgesloten met een discussie tussen beide sprekers over hun lezingen en de actualiteit. Het symposium vindt plaats in de Goudse Sint Janskerk en begint om 14.00 uur en wordt afgerond om 15.30 uur. Voor het bijwonen van het symposium wordt bovenop de normale entreeprijs van de Sint Janskerk een toeslag van €3,- gevraagd. De Sint Janskerk is gratis toegankelijk met een Museumkaart - u betaalt dan alleen de toeslag. Reserveren is niet nodig.

Dit is het vierde symposium in de reeks Bekende Gouwenaars van de Sint-Jan, georganiseerd door de Stichting Goudse Sint-Jan en de Historische Vereniging Die Goude. Eerder werden Hiëronymus van Beverningh, Dirck Volkertszoon Coornhert en Cornelis de Lange in de schijnwerpers gezet. Meer informatie: www.sintjan.com.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties