Artist impressie van de geplande studentenkamers op de Supinfo campus Goudse Poort.
Artist impressie van de geplande studentenkamers op de Supinfo campus Goudse Poort.

Sprookje Supinfo voortijdig uit

De gemeente Gouda gaat niet financieel garant staan voor de komst van de ICT-instelling Supinfo International University. Daarmee lijkt de komst van Supinfo naar Gouda verder weg dan ooit.

Door Marianka Peters

Gouda - Begin dit jaar noemde Alick Mouriesse, CEO van Supinfo, de komst van de universiteit naar Gouda, een sprookje dat uitkwam, maar vrijwel de gehele raad dacht daar toen al heel anders over en stelde harde voorwaarden aan het verlenen van de gemeentegarantie. Een week later verraste Supinfo vriend en vijand door een jaar uitstel te vragen voor de vestiging van de ICT-instelling in Gouda.
Hoewel de hoogte van de garantie niet openbaar wordt gemaakt, zou het gaan om een bedrag tussen de zes ton en één miljoen euro. "Aan de gestelde voorwaarden heeft Supinfo niet kunnen voldoen. Met name de kredietwaardigheid heeft de instelling niet kunnen aantonen," aldus wethouder Thierry van Vugt. "Toch blijft het aantrekken van HBO-opleidingen in Gouda onverminderd één van de speerpunten waarvoor het Goudse college zich samen met de stad blijft inzetten. Een vestiging van een ICT-instelling in Gouda zou een goede impuls zijn voor de economische ontwikkeling in Gouda." Fractievoorzitter Jan de Laat (GoPo) was als wethouder de initiator achter de komst van Supinfo. Hij reageert teleurgesteld "Erg jammer dat dit college de benodigde garantie niet verstrekt." De campus zou worden gevestigd in het gebouw De Molenwiek aan de Groningenweg. White House Development was aangetrokken om het gebouw pasklaar maken. De campus zou bestaan uit 162 studentenkamers van ieder 20 m2 e eigen sanitair en keuken, 8 collegezalen en een auditorium voor 250 studenten op de bovenste verdieping. De exploitatie van de campus werd al snel ondergebracht in een besloten vennootschap en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar na een paar weken alweer uitgeschreven.
De wens voor een HBO-opleiding in Gouda blijft onverminderd overeind. Het bedrijfsleven heeft duidelijk te kennen gegeven behoefte te hebben aan een ICT-opleiding. Eveneens is deze wens geformuleerd in het coalitieakkoord. Wethouder Michiel Bunnik: "Samen met ondernemers zijn grote inspanningen verricht om de vestiging van de opleiding mogelijk te maken. Dit waarderen we als college enorm. De lijntjes tussen de gemeente en ondernemers om een HBO-instelling in Gouda te realiseren, zijn daardoor korter dan ooit".
Op kosten van de gemeente hebben verschillende onderzoeken plaatsgevonden. Hoeveel geld dit 'sprookje' de gemeente heeft gekost, is nog niet bekend gemaakt. Supinfo heeft nog geen reactie gegeven op het besluit van het college.

Goudse Post
Meer berichten