Na de kick-off van de SamenLoop voor Hoop verkent burgemeester Milo Schoenmaker de wandelroute over het Sluiseiland. Foto: PR
Na de kick-off van de SamenLoop voor Hoop verkent burgemeester Milo Schoenmaker de wandelroute over het Sluiseiland. Foto: PR (Foto: )

Eerste teams voor SamenLoop melden zich

Gouda - De eerste drie teams voor de SamenLoop voor Hoop Groene hart hebben zich inmiddels gemeld. Afgelopen week vond op het Sluiseiland de kick-off plaats voor het grootschalige evenement.

De SamenLoop is een 24-uurs wandelestafette met als doel geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Het evenement start volgend jaar op 21 juni op het Sluiseiland en zal bol staan van activiteiten en muziek. Het evenement bestaat uit een aantal onderdelen zoals de kinderloop en een indrukwekkende kaarsenceremonie. Voor mensen met kanker of mensen die kanker hebben overleefd, de zogenaamde survivors, is er een speciaal 'verwen' programma. Burgemeester Milo Schoenmaker sprak als aanvoerder van het comité van aanbeveling over de ondersteuning die de gemeente Gouda gaat bieden en verkende daarna met het organisatieteam de wandelroute. In de aanloop naar de SamenLoop kan iedereen uit Gouda en omgeving een team samenstellen. De bedoeling is dat de teams met zelf bedachte acties geld inzamelen. Iedereen kan zich hiervoor opgeven: www.samenloopvoorhoop.nl/groenehart. Mea Hiskes-Willemse, voorzitter van de SamenLoop benadrukte hoe belangrijk het is dat heel veel mensen mee gaan doen. "Bijna iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand met kanker, hoe mooi zou het zijn als we met elkaar een vuist kunnen maken tegen deze ziekte."

Goudse Post
Meer berichten