Gouwenaars langer vast voor meerdere inbraken

Gouda - Drie Gouwenaars blijven langer vastzitten voor het plegen van meerdere inbraken. Dat heeft de Haagse rechtbank gisteren besloten. Twee andere verdachten mogen hun zaak in vrijheid afwachten.

Het vijftal, in de leeftijd van 21 tot 25 jaar, ging sinds september 2017 steeds in wisselende samenstelling op pad om in te breken. Ze trokken door het hele land en braken voornamelijk in bij ouderen. De inbrekers zochten in slaapkamers vooral naar geld en sieraden.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gingen zij uiterst brutaal te werk. Een van de slachtoffers zou door de Gouwenaars met een zaklamp in het gezicht zijn geschenen, waarna werd gevraagd 'waar het geld was'. Een ander zou doodsangst hebben uitgestaan en hield zich slapende. Een derde slachtoffer ontdekte pas de volgende dat er kennelijk mensen in de slaapkamer waren geweest, aldus het OM.

Alle verdachten zijn bekenden van de politie. Ze maken deel uit van de Goudse Top 60. Deze groep jonge criminelen heeft extra aandacht van de gemeente, politie en justitie. De zaak tegen de vijf Gouwenaars gaat in februari verder.

Bron AD

Goudse Post
Meer berichten