Wilco Boender (midden) "Met een 5-koppig bestuur gaan we er weer vol tegenaan en staan we aan de vooravond van ons 10-jarig bestaan." Foto: Marianka Peters
Wilco Boender (midden) "Met een 5-koppig bestuur gaan we er weer vol tegenaan en staan we aan de vooravond van ons 10-jarig bestaan." Foto: Marianka Peters (Foto: )

Conservatieven terug op oude stek

Na een paar jaar van relatieve rust is het Conservatief Café weer helemaal terug en timmert de organisatie weer volop aan de weg. Afgelopen donderdag werd dit maar weer eens duidelijk tijdens het optreden van Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) voor een bomvolle zaal.

Door Marianka Peters

Gouda - Het is alweer negen jaar geleden dat een groep conservatieve vrienden een nieuw initiatief lanceerden: het Conservatief Café Gouda. In de loop der jaren zijn er vele ontmoetingen en debatten georganiseerd met gerenommeerde sprekers. Maatschappelijke en politieke thema's wisselden elkaar dan ook af. "De lat voor de kwaliteit van onze sprekers lag en ligt altijd hoog," stelt Wilco Boender. "Door dit uitgangspunt te hanteren hebben we vaak sprekers van inhoud én naam binnen onze gelederen gehad. Door ons uitgebreide netwerk konden we bekende en minder bekende hoogleraren, politici, ondernemers, militairen, burgers en ambtenaren verwelkomen." In de hoogtijdagen werden 4-6 bijeenkomsten per jaar georganiseerd met als hoogtepunt het eerste lustrum met ruim 250 gasten. Vanaf 2016 werd het stil, vooral door privé-drukte van de bestuursleden. "Maar in 2018 zijn we weer helemaal terug en op onze vertrouwde stek in restaurant de Zalm." Eind november wordt een thema-avond omtrent de migratie-problematiek gehouden.

Goudse Post
Meer berichten