In het Kaaspakhuis werd vrijdagavond Open Monumentendag geopend met een preview van Cheese Experience. Foto: Marianka Peters
In het Kaaspakhuis werd vrijdagavond Open Monumentendag geopend met een preview van Cheese Experience. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Cheese Experience open in voorjaar 2019

Door Marianka Peters

Gouda - Cheese Experience, de nieuwste Goudse attractie, die in de voormalige Arcade bioscoop wordt gerealiseerd, opent in het voorjaar 2019 haar deuren.

Dit onthulde een woordvoerder namens Cheese Experience tijdens de opening van Open Monumentendag in het Kaaspakhuis aan de Wachtelstraat. "Na anderhalf jaar voorbereiding, krijgt Cheese Experience steeds meer vorm. Het wordt geen museum of kenniscentrum, maar een thematische attractie, waar iedereeen op zijn eigen manier de wereld van kaas kan ontdekken." Vanuit de bestaande entree van de oude Arcade bioscoop, wordt de bezoeker direct ondergedompelt in een grote kaas, waar een 360 graden film wordt vertoont. Daarna wordt een Ode aan de Koe gebracht, waar de bezoeker als het ware door een weiland loopt met interactieve koeien. "Virtueel melken, leuke weetjes en een quiz en natuurlijk hangt er de geur van gras. Daarna loopt men door de melkweg richting productie en export. Vervolgens komen de gasten 'gouwenized' en met een gele waas voor de ogen, via de galerie 'kunst en kaas' in het proeflokaal, waar Gouda kaas wordt geproefd."

Goudse Post
Meer berichten