Verdachte van H. haalt na inval FIOD en beslag op pand Westhaven, de inboedel weg in 2012. Foto: Marianka Peters
Verdachte van H. haalt na inval FIOD en beslag op pand Westhaven, de inboedel weg in 2012. Foto: Marianka Peters

Bestuur Bommelsteijn voor de rechter

Gouda - Vandaag moeten drie oud-bestuurders van kinderdagverblijf Bommelsteijn voor de rechter verschijnen. Het drietal wordt verdacht van faillissementsfraude. Een van hen wordt ook verdacht van het plegen van valsheid in geschrifte. Dat meldt onze collega van het AD.

De drie oud-bestuurders, Jacob P. (55) uit Purmerend, Bert-Jan van H. (55) uit Beusichem en Helena K. (53) zonder vaste woon- of verblijfplaats, zouden in de periode van augustus 2011 tot en met juni 2012 schuldeisers hebben benadeeld. Dat zouden ze hebben gedaan door het klantenbestand van Bommelsteijn over te hevelen in een nieuwe BV De Speelhonk Korte Akkeren. Ook zouden door de drie geldbedragen zijn weggehouden bij de curator. Jacob P. en Bert-Jan van H. worden er ook van verdacht de administratie onvoldoende op orde te hebben gehad. Van H. wordt er bovendien van verdacht twee valse verklaringen van twee verschillende personen voorzien van valse handtekeningen te hebben overhandigd aan een advocaat.

De zaak wordt vandaag behandeld door de meervoudige kamer van de rechtbank. Wanneer de uitspraak is, is nog niet bekend.

Goudse Post
Meer berichten