In 2013 was Tania Kross de hoofdgast tijdens Gouda bij Kaarslicht. Toen zong zij onder meer vanaf een dak aan de Markt en bij de kerstboom. Dit jaar treedt de Goudse onder meer op met Toonkunst Gouda.
In 2013 was Tania Kross de hoofdgast tijdens Gouda bij Kaarslicht. Toen zong zij onder meer vanaf een dak aan de Markt en bij de kerstboom. Dit jaar treedt de Goudse onder meer op met Toonkunst Gouda. (Foto: )

Tania Kross bij Kaarsjesavond

Door Marianka Peters

Gouda - Of ze weer vanaf een dak het Avé Maria van Bach zal zingen is nog ongewis, maar zeker is wel dat de Goudse mezzosopraan Tania Kross na vijf jaar wederom de hoofdgast is tijdens de 63e editie van Gouda bij Kaarslicht op vrijdag 14 december.

Tijdens Kaarsjesavond 2013 liet Tania met haar optreden vanaf een dak aan de Markt en bij de Noorse kerstboom een onuitwisbare indruk achter. Speciaal voor Gouda onderbreekt Tania haar volgeboekte theatertournee Kross 2000: Tania Kross. Samen met haar band zingt ze tijdens het hoogtepunt van Gouda bij Kaarslicht een aantal nummers bij de boom die ook in haar tour te horen zijn. Bovendien is er een speciaal programmaonderdeel ingebouwd, want Tania brengt samen met het honderdjarige koor Toonkunst Gouda een paar bijzondere stukken ten gehore. Welke dat zijn, blijft nog even een verrassing. Voor Toonkunst Gouda een mooi cadeau om voor 20.000 bezoekers hun jubileumjaar af te sluiten. Uiteraard ontbreken de traditionele ingrediënten niet tijdens Kaarsjesavond, zoals een gedicht van de stadsdichter, een overpeinzing van de kinderburgemeester en de samenzang o.l.v. stadsbeiaardier Boudewijn Zwart. Het kerstevangelie wordt al even traditiegetrouw door burgemeester Milo Schoenmaker gelezen en ook worden weer gasten uit onze Noorse zusterstad Kongsberg verwacht, die ieder jaar de kerstboom schenkt.

Goudse Post
Meer berichten