Andy Koolmees meet waterkwaliteit en temperatuur in Museumhaven. Foto: Marianka Peters
Andy Koolmees meet waterkwaliteit en temperatuur in Museumhaven. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Goudse sportwethouder zwemt Singel Swim

Door Marianka Peters

Gouda - Organisator Andy Koolmees test de waterkwaliteit en -temperatuur in de Museumhaven, waar de start en finish is van de derde editie van de Goudse Singel Swim, die wordt gehouden op zondag 9 september. Ook heeft de Goudse Singels Swim een nieuw parcours op de 3 en 1 km en er komt, bij voldoende animo, een race over 500 meter.

Het parcours loopt van de Museumhaven tot aan de Kleiwegbrug, waar het keerpunt zal zijn. "Dit is precies 1,5 kilometer en start en finish in de kom is het mooiste en schoonste deel," vertelt Andy enthousiast. "Dit is ook precies de plek waar ik in oktober 2015 te water ging toen ik het gekke idee van een singelswim kreeg." De twee eerdere edities van de Goudse Singel Swim startten aan het Houtmansplantsoen en eindigden bij de Kleischuur. "Dat was leuk, maar organisatorisch ook omslachtig en verwarrend, zwemmers vergaten dat ze nog 500 meter verder moesten zwemmen en weer terug. Alles op één locatie is veel praktischer."
De start en finish zijn dus midden in de kom van het Binnenhavenmuseum met de Mallegatsluis op de achtergrond. Verder concentreert zich alles rond het voormalige pand van Uniqema International, nu Gouds Ondernemershuis aan het Buurtje. Hier komt de organisatie in een grote legertent, het Rode Kruis en een tent van Don Fredy, het goede doel dat is gekozen en er is een optreden van een koor.

De inschrijvingen voor de derde editie van de Goudse Singel Swim stromen nu binnen. Op verzoek van Andy Koolmees zwemt ook de Goudse wethouder sport, Michiel Bunnik, mee. "Natuurlijk doe ik mee," verzekert Bunnik. "Een dergelijk evenement is toch hartstikke leuk. Men kan op mij rekenen, al moet ik nog wel even trainen." Op zondag 9 september wordt het zwemevent om 12.00 uur feestelijk geopend, de race over 3 kilometer zal tussen 13.00 en 13.15 uur starten tussen de aanmeerpalen van de Mallegatsluis. Via de Turfsingel naar de Kattensingel tot vlak voor de Kleiwegbrug. Dat is het keerpunt en wordt weer terug gezwommen naar de finish bij de Mallegatsluis. De (eerste) race over 1 kilometer start om 15.00 uur en de kortste afstand (500 meter) rond 15.45/16.00 uur. Voorinschrijven kan via info@goudasport.nl of via de website tot en met 31 augustus. Na-inschrijven kan tot een uur voor de wedstrijd. Voor nadere informatie kan men mailen naar info@goudasport.nl.

Goudse Post
Meer berichten