De aanleg van het Springersplein, vernoemd naar sporthal de Springers begint op 20 augustus.
De aanleg van het Springersplein, vernoemd naar sporthal de Springers begint op 20 augustus. (Foto: )

Overlast verwacht bij aanleg Springersplein

Op maandag 20 augustus wordt een begin gemaakt met de aanleg van het Springersplein aan de Sportlaan. De werkzaamheden, die circa 12 weken zullen duren, worden in fases uitgevoerd. Overlast zal niet te voorkomen zijn.

Gouda - Naast de overlast gedurende de werkzaamheden moeten Gouwenaars rekening houden dat de Sportlaan de hele maand oktober afgesloten is voor doorgaand verkeer. Het plein is gelegen tussen de Leo Vromantoren en de onlangs opgeleverde Georgine Sanderstoren. De entrees van de Jumbo en Lidl maken deel uit van deze herinrichting. Tijdens de aanleg van het Springersplein zal de Kortestraat worden aangesloten op de Sportlaan.

Het idee voor het Springersplein is ontstaan uit de wens om een goede verbinding te realiseren tussen de noord- en zuidkant van de Sportlaan. Straks rijden er naar verwachting zo'n 7000 auto's over het plein. In het ontwerp is rekening gehouden met deze verkeersintensiteit.
Bij de herinrichting van het gebied is ook gedacht aan zitelementen en het planten van groen. Woonpartners en Lidl betalen mee aan de aanleg. "We streven ernaar overlast tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Enige vorm van overlast kunnen we echter niet uitsluiten of voorkomen," aldus de gemeente.

Marianka Peters
Meer berichten